No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Primátori a starostovia Stredného Gemera sú sklamaní, že namiesto rozvoja regiónu sa musia venovať jeho záchrane

15. októbra 2021 | |  | 

JELŠAVA – Primátori a starostovia Stredného Gemera na piatkovom (15. 10.) sneme v Jelšave vyjadrili sklamanie, že viac ako rozvoju regiónu sa musia venovať jeho záchrane. Rimava.sk o tom informoval ústredný riaditeľ Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák.

Na rokovaní boli prezentované fakty z reality, ktoré sú iné ako rozhodnutia od zeleného stola. Zároveň treba konštatovať, že takýmto prístupom k najmenej rozvinutému regiónu môže vzniknúť situácia, kedy Stredný Gemer bude nie najmenej rozvinutý, ale nakoniec hendikepovaný okres,“ konštatoval Kaliňák.

Zároveň zdôraznil, že pre každý región je mimoriadne dôležitá obslužnosť územia a dostupnosť služieb, na ktoré je nevyhnutné prihliadať pri každej reforme, ktorá sleduje zmeny, lebo vopred musia byť jasné aj jej dopady na kvalitu života.

Článok pokračuje pod reklamou


Primátor Revúcej Július Buchta zdôraznil, že okrem iného je dôležité, aby revúcka nemocnica zostala v takej podobe, ako je teraz. „To znamená, aby zostali zachované oddelenia, ktoré tam máme a ktoré zabezpečujú základnú zdravotnú starostlivosť pre všetkých občanov v regióne a spádovej oblasti,“ podotkol. Za dôležité považuje tiež zachovanie okresného súdu, aby ho nenahradilo iba detašované pracovisko.

Podobne sa vyjadril aj primátor Jelšavy Milan Kolesár, ktorý vidí problém tiež v tom, že avizované zmeny kompetentní nekomunikovali s ľudmi v regióne a nevypočuli si ich názor.

Foto: Michal Kaliňák, ZMOS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross