No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V hodnotení nemocníc na Slovensku skončila rimavskosobotská na 6. mieste, je najlepšou z okolitých

16. decembra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) vypracoval hodnotenie nemocníc na Slovensku. Rimavskosobotská nemocnica, ktorá patrí do siete nemocníc Svet zdravia, skončila v hodnotení spomedzi 33 všeobecných nemocníc na šiestom mieste. Oproti minuloročnému hodnoteniu si nemocnica pohoršila o jednu priečku.

Článok pokračuje pod reklamou


INEKO hodnotil nemocnice podľa vybraných ukazovateľov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, operačných skúseností lekárov, náročnosti diagnóz, hospodárenia a transparentnosti za obdobie od roku 2017 do 2020 a v neposlednom rade aj spokojnosti pacientov. Najlepšie ohodnotenou bola Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Na ďalších priečkach, ktoré predbehli nemocnicu v R. Sobote sa umiestnili Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku, Univerzitná nemocnica v Martine, Nemocnica Poprad a Dolnooravská nemocnica s poliklinikou, Dolný Kubín.

Článok pokračuje pod reklamou


V rebríčku najbližších okolitých nemocníc sa ale nemocnica v R. Sobote umiestnila na najvyššej priečke. Predbehla Všeobecnú nemocnicu s poliklinikou v Lučenci, ktorá sa umiestnila na trinástej priečke a nemocnica s poliklinikou Revúca až na predposlednej 32. priečke.

Zdroj: INEKO

V celkovom ratingu získala rimavskosobotská nemocnica 59,6 bodov, čím si oproti ratingu spred roka pohoršila o jedno percento. V roku 2019 dosiahla v hodnotení 58,8 bodov.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross