No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Poznáme dátum a program hnúšťanských Dní mesta

HNÚŠŤA - Dni mesta sú tradičným podujatím aj v meste Hnúšťa. Pri príležitosti narodenia najvýznamnejšieho rodáka Hnúšte, Jána Francisciho, sa Dni mesta konajú vždy počas najbližšieho víkendu tohto výročia. V tomto roku to bude 200. výročie narodenia slovenského básnika, prozaika, prekladateľa, publicistu a politika.

"Dni mesta Hnúšťa plánujeme na 3. až 5. júna," priblížil primátor mesta Roman Lebeda. Pri tejto príležitosti samospráva pozvala aj potomkov J. Francisciho z Ruska, Bieloruska a Maďarska. "Bohužiaľ, pre vojnový konflikt potvrdili nakoniec účasť iba potomkovia v Maďarsku," uviedol.

Článok pokračuje pod reklamou


"Súčasťou osláv bude aj konferencia o Jánovi Franciscim, slávnostné mestské zastupiteľstvo s divadelným a kultúrnym programom pri jeho pomníku pod holým nebom, otvorenie múzea priemyselnej história v nových priestoroch a viaceré iné zaujímavosti," priblížil primátor.

Hudobný program má už mesto potvrdené

Hnúšťa si v tomto roku pre vás pripravila vystúpenie slovenskej hudobnej skupiny No Name, mesto navštívi aj kapela Elán revival a tých neskôr narodených určite potešia známi slovenskí hip-hopoví interpreti - Adiss a Šorty.

Pripravený je aj program pre deti v podobe súťaží a atrakcií v mestskom parku - tradičné podujatie Hnúšťankovo, vystúpenie hnúšťanských umeleckých súborov - tanečný odbor Základnej umeleckej školy, súbor moderného tanca ECHO, Taekwondo klub a detský folklórny rómsky súbor s názvom "Deti svojmu mestu" a napokon Hrebendova kapsa - slávnostné vyhodnotenie regionálnej literárnej súťaže.

V sobotu ráno (4. júna) bude už na vás čakať remeselný jarmok a súčasťou osláv mesta bude aj program pre seniorov - Dychová hudba mesta Hnúšťa, Folklórny súbor Sinec, Detský folklórny súbor Zrkadielko a Rusín Čendeš Orchestra.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross