No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Poslankyňa Vargová sa obhajovala voči tvrdeniam primátora Lebedu v mestských novinách, padli aj tvrdšie výrazy

5. apríla 2022 | |  | 

HNÚŠŤA - V poslednej dobe sme si už zvykli na to, že omieľanou témou na zasadnutiach mestského zastupiteľstva (MsZ) v Rimavskej Sobote je budova bývalého internátu na ulici Školskej. Takúto často diskutovanú tému majú aj na zasadnutiach MsZ v Hnúšti - mestské noviny Hnúšťanský hlas.

V bode interpelácie mestské noviny vytiahla poslankyňa Miroslava Vargová, ktorá sa obhajovala voči tvrdeniam primátora Romana Lebedu, ktoré uviedol v druhom vydaní v roku 2022. 

“V prvom prípade chcem povedať, že týmto vstupom neútočím na teba, pán primátor, len sa obraňujem voči tvojim hnusným obvineniam, ktoré si uviedol a na ktoré nám redakčná rada nedala priestor na vyjadrenie,” povedala Vargová. 

Článok pokračuje pod reklamou


Poslankyňa vytkla štyri lži, ktoré podľa nej Lebeda v mestských novinách uviedol. Tou prvou bolo, že poslankyne Vargová a Moncoľová udávajú a ohovárajú mesto Hnúšťa pri každej príležitosti a ak nevedia vyvolať konflikt, vymysleli si problém, že primátor prispieva do mestských novín. 

“Hovorím za seba, neudávam a neohováram mesto Hnúšťa a na rozdiel od teba svojím správaním a vyjadreniami nerobím mestu hanbu. Lož číslo 2: V tomto okamihu štvú proti mestu organizáciu Transparency International, kde posielajú výtlačky našich novín a rozhorčujú sa, že primátor prezentuje svoju prácu,” uviedla Vargová s tým, že do spomenutej organizácie neposiela výtlačky novín. 

Časť mestských novín, úryvok z druhého vydania v roku 2022, o ktorej hovorila poslankyňa Vargová. Zdroj: Mesto Hnúšťa

Ako tretiu lož uviedla poslankyňa, že manipuluje poslancami v mestskom zastupiteľstve. “Nemanipulujem žiadnymi poslancami mesta, pretože ich považujem za svojprávnych a verím, že vždy sa rozhodujú podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia a to aj vtedy, keď sa s nimi nezhodnem na nejakom rozhodnutí. Ak niekedy diskutujem s kolegami poslancami, tak pretože hľadáme najlepšie riešenia pre toto mesto a jeho obyvateľov,” konkretizovala Vargová. 

Článok pokračuje pod reklamou


Ako v poradí štvrtú podľa nej lož uviedla, že má udavačské praktiky. Na to reagovala slovami “podľa seba súdim teba, pán primátor”. “Lož číslo päť: ,Ospravedlňujem sa občanom, že naše pekné noviny budú v tomto čísle o niečo chudobnejšie. Takúto formu protestu proti nátlaku a neprestávajúcim útokom dvoch poslankýň považujem za nevyhnutnú´ . Žiadny nátlak a ani útoky nerobím, jednoducho sa ťa nebojím a dokážem ti povedať aj kritiku, ale ty ju absolútne nedokážeš prijať,” vysvetlila poslankyňa. Dôkazom je podľa nej aj článok, na ktorý reagovala.

"Namiesto toho, aby si uznal pochybenie, ktoré potvrdila aj táto organizácia, poučil sa a vylepšil noviny aj po tejto stránke, tak trucuješ ako malé dieťa," dodala poslankyňa.

Primátor Roman Lebeda reagoval na jej výstup s tým, že sa opýtal, kde je otázka. Poslankyňa totiž vystúpila v bode interpelácie. "Je rečnícka, že či sa nehanbíš. A ospravedlnenie nečakám a napriek tomu ti odpúšťam. Nezachovám sa rovnako ako ty, nebudem na teba podávať žaloby na ochranu osobnosti, ako ty si podal na mňa," odpovedala.

"Čo sa týka tej žaloby, tam už presiahlo mieru únosnosti tvoje správanie," povedal neskôr primátor s tým, že o tom, kto má pravdu, rozhodne súd.


Prečítajte si tiež: Dôvodom sporu na MsZ bola fontána. Niektorí poslanci a primátor viedli búrlivú diskusiu


Poslankyňa Vargová sa vyjadrila aj k redakčnej rade, ktorú požiadala o stanovisko k celej situácii. “Nežiadala som ju o to, či súhlasia alebo nesúhlasia s obsahom článku. Uvedomujem si, že na konci novín je uvedené, že redakčná rada sa nemusí zhodovať s názormi prispievateľov. Mňa mrzí, že sme nedostali vyjadrenia, lebo to nie je obyčajné spomenutie mena, ale nehorázne obvinenia, ktoré zaznievajú z vedenia mesta pravidelne na moju adresu a aj adresu Katky Moncoľovej. Redakčná rada mi odpísala, že toto patrí na zasadnutie mestského zastupiteľstva, tak to riešim tu,” ozrejmila situáciu Vargová. 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross