No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Mladý talent zaznamenal najviac gólov za zápas v kariére, spája sa aj s Ružomberkom

RIMAVSKÁ SOBOTA - Mladý talent a odchovanec Rimavskej Soboty Hugo Ciprus si pripísal najviac gólov v jednom zápase vo svojej kariére. Bolo to v dorasteneckom dueli proti Tornali, kde z pozície stopéra strelil päť gólov. Rimavská Sobota vyhrala celkovo 8:1. 

My sme vyspovedali mladého futbalistu, ktorý nám porozprával, ako funguje posledné roky, ako stíha školu a kto je jeho idolom. 

Článok pokračuje pod reklamou


"S futbalom som začal v štyroch rokoch. Za Rimavskú Sobotu som hrával do trinástich rokov. Potom som sa presunul do Banskej Bystrice a odtiaľ som v pätnástich prešiel do Ružomberka," povedal nám zatiaľ len 17-ročný Hugo. 

Čo sa týka školy, vždy mu vychádzali v ústrety. "Na základnej škole sme mali športovú triedu a mali sme prispôsobený aj harmonogram tréningov a aj rozvrh hodín. Teraz na strednej škole to je tak, že síce nechodím do športovej školy, ale máme upravené rozvrhy," doplnil ďalej s tým, že študuje na Obchodnej akadémii v Ružomberku.

Najviac času trávi cestovaním

Hugo je aktuálne na hosťovaní v Rimavskej Sobote, odkiaľ pochádza. Tréningy však absolvuje v Ružomberku, kde trávi väčšinu času. "Cez týždeň som v Ružomberku, kde trénujem a chodím do školy. Piatky cestujem domov, tu hrám za Rimavskú Sobotu zápasy a v nedeľu cestujem naspäť do Ružomberka. Piatky sa musím vypýtať skôr zo školy a v nedeľu cestujem podvečer,” vysvetlil. 

Článok pokračuje pod reklamou


Od jarnej časti sezóny hrá aj za mužov Rimavskej Soboty. Zatiaľ naskočil do oboch zápasov v druhom polčase. “V klube sa mi páči, kolektív je podľa mňa super. Starší hráči nám idú príkladom, snažia sa nás usmerňovať. Dúfam, že tých odohratých minút bude čím ďalej, tým viac. Mužská tretia liga nie je vôbec jednoduchá a je kvalitná,” ozrejmil. 

Ako sme spomínali, hrával za mládežníkov Rimavskej Soboty, keď muži hrali druhú najvyššiu ligu s kvalitnými súpermi a plnšími tribúnami. Hráčov vnímal ako svoje vzory a teraz s nimi hráva zápasy na jednom ihrisku. 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross