No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Študentská firma FRAGMENT z EGT v Tisovci dosiahla výborné výsledky

19. apríla 2022 | |  | | |

Študentská firma Fragment z Evanjelického gymnázia v Tisovci dosiahla skvelý úspech na Veľtrhu podnikateľských talentov na bratislavských Nivách.

Mladí študenti majú možnosť založiť si vlastnú študentskú firmu v rámci predmetu aplikovaná ekonómia. Tejto šance sa chopili aj žiaci z Evanjelického gymnázia v Tisovci. Svoju firmu po úspešnom valnom zhromaždení založili v októbri a následne ich čakali mesiace práce pri vymýšľaní predmetu podnikania, vytváraní samotného produktu a všetkého spojeného so svetom podnikania. Ich produktom sa stali ochutené medy - Fragmedíky, ktoré sú obohatené o kvetový peľ. Na chuť sladkej, no zdravej maškrty si vďaka jej variáciám príchutí príde naozaj každý.

Po mesiacoch niekedy náročnej práce sa uskutočnil Veľtrh podnikateľských talentov v Bratislave, zastrešovaný JA Slovenskom, kde si malo možnosť zmerať svoje podnikateľské znalosti a nápady viac ako 40 študentských firiem z celého Slovenska.

Po dlhom dni strávenom v predajnom stánku, úspešnej prezentácii na pódiu, zvládnutej komunikácie so zákazníkmi či zvedavými okoloidúcimi a taktiež porotcami sa umiestnila firma Fragment v šiestich z desiatich kategórií. Spolu si so sebou odniesli tri prvé miesta za kategórie Citi Finančné riadenie, IBM Spoločensky zodpovedná študentská firma a SK-NIC Virtuálna firemná komunikácia, jedno druhé miesto v kategórii Accace Výročná správa a dve tretie miesta za kategóriu Nivy Marketingová prezentácia a AT&T Manažérsky tím. Tým sa stali najúspešnejšou firmou v počte medailí na tohtoročnom veľtrhu.

Tam však úspechy mladých podnikateľov nekončia, zástupca prezidentky firmy získal ocenenie Manpower Leadership Award a vďaka nominácii a umiestnením sa medzi TOP 8 firmami získala firma Fragment možnosť zabojovať o reprezentáciu na Company of the Year Competition, kde by jej marketing celosvetovo reprezentoval nielen svoju firmu, ale aj celé Slovensko.

Spoločným odhodlaním, inovatívnymi nápadmi a tímovosťou študenti z firmy Fragment doviedli svoju firmu k veľkému úspechu, ktorý ich bude motivovať a poháňať vpred na ceste, kde čelia ešte väčšej výzve ako ktorú práve zdolali.

Cestu študentov z firmy Fragment môžete sledovať aj na ich sociálnych sieťach:

Instagram: @fragment_egt


Facebook: Fragment EGT

Web: www.fragment-egt.sk

Autorka: Henrieta Vengrínová, Fragment š.f.

PR článok
Pri PR a sponzorovaných článkoch redakcia štandardne uzatvára komentáre.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross