No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Sabotovala udelenie Ceny mesta viceprimátorka Andrášiová? Tá sa voči týmto tvrdeniam ohradzuje

20. apríla 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Poslanci mestského zastupiteľstva sa na ich včerajšom (19. 4.) zasadnutí v dostatočnom počte nezhodli na žiadnom nominantovi na Cenu mesta Rimavská Sobota. K udeleniu ocenenia chýbal jeden poslanecký hlas. Primátor Jozef Šimko následne poslancom adresoval slová hanby - podľa poslaneckého klubu Odvážme sa zrýchliť by sa však mal hanbiť niekto iný.

Politická hra z Ceny mesta?


Prečítajte si tiež: Tento rok Cena mesta nebude udelená nikomu. Hanbite sa, adresoval poslancom primátor


Najbližšie k získaniu ocenenia mal komorný spevácky zbor Dúha, ktorý získal podporu 12-tich poslancov z prítomných 13-tich - jeden však za nich nehlasoval. Primátor mesta Jozef Šimko odkázal všetkým poslancom, prítomným aj neprítomným, že sa môžu hanbiť.

Článok pokračuje pod reklamou


„Svedčí to o tom, aký poslanecký zbor má mesto Rimavská Sobota. Tak, ako nedokážete odovzdať niekomu Cenu mesta 2022, tak isto neviete prevziať zodpovednosť za internát,“ vyslovil sa primátor Šimko s tým, že navrhnuté boli významné osobnosti mesta. „Hanbite sa, páni poslanci, že za rok 2022 nebude udelená ani jedna Cena mesta,“ adresoval výčitku. Primátor mesta sa preto rozhodol, že bude udelená aspoň Cena primátora. Odovzdá ju piatim ľuďom alebo kolektívu 5. mája.

Primátor Jozef Šimko

Poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť: Pošpinená Cena mesta

K celej situácii sa vyjadril aj poslanecký klub Odvážme sa zrýchliť, ktorý nepriamo obvinil poslankyňu Annu Šimkovú a viceprimátorku Andreu Andrášiovú z toho, že Cena mesta udelená nebola. Vo videu, ktoré vystrihli zo záznamu mestského zastupiteľstva, mal "hlas podobný viceprimátorke Andrášiovej" povedať, že sa pričiní o to, aby Cena mesta nebola udelená nikomu.

Zdroj: FB Odvážme sa zrýchliť
Poslanci Michal Demeter (vzadu) a Roman Vaľo (vpredu) z klubu Odvážme sa zrýchliť.

Článok pokračuje pod reklamou


To, aké stanovisko zaujala viceprimátorka Andrea Andrášiová, si môžete prečítať na ďalšej strane.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross