No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Učenie môže byť aj zábava, presvedčili sa o tom žiaci na ZŠ P. Dobšinského

10. novembra 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Týždeň vedy a techniky, ktorý na Slovensku prebieha od 7. do 11. novembra, opäť po rokoch prináša do škôl množstvo aktivít, ktoré majú za úlohu žiakom ukázať iné vnímanie prírodných vied.

Na Základnej škole P. Dobšinského v R. Sobote si pripravili dvojdňový program venovaný vedám a technike prostredníctvom hravých aktivít.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako uviedla pedagogička zo ZŠ P. Dobšinského Elena Sakálová, s programom, ktorý je venovaný týždňu vedy a techniky, začali už pred tromi rokmi prvým ročníkom. "Robili sme to aj pre iné školy tak, že sme robili fyzikálne pokusy z chémie, matematiky, biológie alebo z environmentálnej výchovy. Chceli sme spropagovať tieto prírodné vedy, no a tohto roku sme sa rozhodli, zase po dlhšom čase, pozvať pána Figuru, ktorý prezentuje kúzelnú fyziku zábavnou formou," vysvetlila učiteľka fyziky.

Program je určený pre všetky ročníky školy. "Program sme vedeli realizovať aj vďaka asociácii AMAVET, ktorá združuje mládež, ktorá sa venuje vede a technike. Náš klub je v tejto asociácii už približne 27 rokov a pôsobíme tam ako klub Legman 819. V rámci tohto klubu sa venujeme deťom a rozvíjame ich technické a prírodovedné myslenie. Ako klub sme sa zúčastnili už niekoľkých súťaží," dodala.

Deti si program kúzelnej fyziky skutočne užívali. Zapájali sa do rôznych pokusov a niekedy až so zatajeným dychom sledovali a počúvali rozuzlenie "nevysvetliteľných" javov zo sveta fyziky.

Zajtra program na ZŠ P. Dobšinského bude pokračovať a "deti budú učiť deti". "Chceme im aj takto ukázať, že fyzika a rovnako aj chémia nie sú ťažké vedy, ale sú zábavné a v podstate všade okolo nás," doplnila Sakálová.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross