Po úspechu chimichangas medzi našimi hosťami sme sa rozhodli vyskúšať aj inú variáciu plnenej tortilly. Tentoraz sme si zvolili rýchle jedlo, ktoré sa volá quesadilla (podľa wikipédie to po španielsky znamená malá syrová vec, čo mi bolo hneď sympatické). Pripadá mi to ako mexická verzia talianskej pizze. Quesadillas sú totiž dve tortilla placky, medzi ktoré sa vloží v prvom rade syr, a následne aj iné ingrediencie, podľa vlastných chúťok. Placky sa potom na panvici prepečú, kým sa syr neroztopí a placky „schrumkavejú“. Výborné, rýchle jedlo, podobne ako pizza guľky sa výborne hodí ako „party jedlo“.
Suroviny (neuvádzame presné množstvá, keďže si plnku môžete kombinovať podľa vlastných chúťok)
- tortilla placky (dostať ich v hypermarketoch)
- kuracie mäso
- strúhaný syr (ideálne je použiť trošku zrelší, ostrejší, napr. zrelý Cheddar)
- jarná cibuľa
- salsa (dá sa kúpiť hotová v hypermarketoch)
- môžete pridať aj, fazuľové pyré, hríby, šunku, vajcia, atď.
Postup:
- V tomto prípade sme kuracie mäso posypali grilovacím korením a upiekli, následne rozkúskovali na malé kúsky (ešte lepšie to môže byť so skutočným grilovaným kuracím mäsom)
- Na mierne vymastenú panvicu sme položili jednu tortillu, mierne zohriali
- Tortillu sme posypali syrom, pridali kúsky mäsa, cibuľky, salsy
- Keď sa syr už čiastočne roztopil, ďalšiu tortillou sme plnku prikryli a pár minút piekli.
- Následne sme placky obrátili a aj druhú stranu trošku prepiekli.
- Hotové quesadillas sme rozrezali na štyri časti a hneď aj servírovali, hodí sa k nim napríklad aj kyslá smotana a guacamole
Zaujímavé ponuky 4Home
Pre našich čitateľov so špeciálnou zľavou! Stačí pri nákupe zadať kód kupónu "AF5" a nakupujete ešte o 5% lacnejšie!
[gn_row]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[gn_column size="1/2"]
[/gn_column]
[/gn_row]