No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pozvánka: Gastronomický koncert Laci bácsiho s prezentáciou vín v podaní Aladára Dömeho

9. apríla 2010 | | |  | 

Gastronomický koncert Laci bácsihoSkutočnou kulinárskou lahôdkou v podobe Maďarského večera pokračuje tradícia originálnych a lákavých podujatí v rimavskosobotskom Hoteli Zlatý Býk. V piatok, 23. apríla, predstaví svoje kuchárske umenie priamo v Rimavskej Sobote Majster kuchárov Benke László, populárny pod menom Laci bácsi. Chýbať nebude ani prezentácia kvalitných vín z Tokajsuperior.

„Našou stálou snahou je ponúkať ľudom jedinečné zážitky z tematických večerov usporiadaných v našom hoteli. Tento raz sme sa rozhodli pre spojenie delikátneho jedla a vína,“ povedal pre Rimava.sk riaditeľ hotela Zlatý Býk Ľudovít Pollák. Ako dodal, Hotel Zlatý Býk navštívi majster kuchárskeho umenia, o čom svedčia aj početné ocenenia a veľké množstvo medailí, ktoré si Laci bácsi právom zaslúži. Bol šéfkuchárom v Maďarsku, v Holandsku, pracoval i v Paríži. V roku 1988 bol vedúcim maďarského tímu, ktorý vyhral kuchársku olympiádu.

Gastronomický koncert Laci bácsiho„V roku 1996 Maďarská gastronomická spoločnosť vyznamenala Laci bácsiho za jeho celoživotné dielo. Je rytierom Chaîne des Rôtisseurs – medzinárodnej gastronomickej spoločnosti. Zároveň sa podpísal pod niekoľko kuchárskych kníh a odborných publikácií. Dokonca má vlastný program v celoštátnej televízii,“ doplnila manažérka hotela Iveta Fridrichová.

Skutočný odborník v gastronomickom odbore ponúkne svoje výnimočné menu a možno aj prezradí svoje kulinárske tajomstvá. Podávať sa bude defilé špecialít, ktoré už svojim názvom predznamenávajú ozajstný zážitok a skvelé chute.

Menu: Maďarský večer

Aperitív: Sauvignon Blanc 2008 ...1dl

Predjedlo: Terina  z husacej pečene
Dereszla Tokaji Aszú 3 Putňové 2003 .... 1dl

*
Polievka: Estragónová ragú polievka

*
1. Hl. jedlo: Morčacie prsia šéfkuchára
Gere Attila Villany Portugieser   .......1dl

*
2. Hl. jedlo: Sviečkové filé na Budapeštiansky spôsob
Egri bikavér Thummerer  Vilmos  ....1dl

*
Dezert: Magnátové palacinky
Grof Degenfeld Tokaji Aszú 5 Putňové 2000 .......0,5 dl

*
syr
Grand Reserve červené víno ..........2dl

Pokiaľ máte záujem zúčastniť sa tohto výnimočného večera plného pôžitkov, kontaktujte priamo hotel Zlatý Býk alebo volajte na telefónne číslo 0902 904 316 – pani Fridrichová. Cena vstupenky je 30 € na osobu. Vzhľadom na veľký záujem je počet lístkov limitovaný. Nestrácajte teda čas a rezervujte si svoje miesto čo najskôr.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross