No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Týždeň talianskej kuchyne koncom mesiaca

17. februára 2009 |  | | |

Od začiatku budúceho týždna, od pondelka - 23.februára, do piatka - 27.februára,  sa bude niesť prvýkrát v znamení talianskej kuchyne. Ako ďalej Rimava.sk informoval riaditeľ Spojenej školy v Rimavskej Sobote Jaroslav Bagačka, počas „Týždňa talianskej kuchyne“ bude pripravovaných takmer dvadsať talianskych pokrmov.

„Študentov Spojenej školy bude zaúčať šéfkuchár zo City Hotela v Baratislave, ktorý získal dve strieborné a jednu zlatú medailu na súťažnej výstave „Poézia v gastronómii“ a Incheba gastro cup,“ povedal pre Rimava.sk Bagačka a dodal, že ambiciózny 27-ročný Martin Kovarský pôsobil v Rakúsku, Nemecku a od roku 2007 je predsedom klubu v rámci Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.

Počas budúceho týždňa sa budú podávať špeciality ako polievky Zuppa di pomodori, Zuppa di pesce, cestoviny Penne di pollo (Cestovina s kuracím mäsom), Lasagne alforno (Zapekané lasagne), Farfale alla padova (Farfale so smotanou a parmezánom). Zo šalátov riaditeľ Spojenej školy avizuje Insalata in selero scudo (Zelerový šalát), či Mozarella alla romana (Šalát z mozarelly). Medzi dezertami nebude chýbať tradičné Tiramisu, či Profiteroles.

Týždeň talianskej kuchyne bude prebiehať v obidvoch školských zariadeniach. V budove Čierneho orla na Hlavnom námestí a v Junior komplexe na Železničnej ulici. Spojená škola každoročne organizuje Týždeň slovenskej, maďarskej, českej a racionálnej kuchyne. Týždeň talianskej kuchyne je novinkou.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross