No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Trať medzi Tisovcom a Pohronskou Polhorou po piatich dňoch sprejazdnili

20. marca 2013 |  | |

Železničnú trať medzi Tisovcom a Pohronskou Polhorou, ktorá bola po minulotýždňovom nepriaznivom počasí podmytá a zatarasená popadanými stromami, včera (19. marca) sprejazdnili. Vlaky zatiaľ premávajú so zníženou rýchlosťou. Informáciu pre Rimava.sk potvrdil Ľubomír Mitas z Odboru komunikácie Železníc Slovenskej republiky.

Doprava bola po minulotýždňovom nepriaznivom počasí kvôli podmytiu trate vodou prerušená vo štvrtok, 14. marca. Pre cestujúcu verejnosť zabezpečili náhradnú autobusovú dopravu.
K podmáčaniu násypu presakujúcou vodou dochádzalo podľa Mitasa na približne 170 metroch, samotný svah bol porušený v dĺžke približne 25 m. "Bola odstránená zosunutá zemina, zabezpečili sme odvedenie vody. Upravili sme sklon  priekopy nad miestom poruchy  a presmerovali sme pritekajúcu vodu do iného priepustu," uviedol pre Rimava.sk Mitas. Ako doplnil, nový násyp je založený z lomového kameňa a dosypaný koľajovým štrkom a zeminou. Z trate rovnako odstránili popadané stromy po veternej smršti. Práce na trati podľa Mitasa skomplikoval mokrý sneh, do včerajšieho rána tam napadlo 20 až 25 centimetrov.

Dolnené 22. marca
Náklady na práce vykonané doposiaľ na odstránení zosuvu v úseku Tisovec – Pohronská Polhora prestavujú podľa Mitasa približne 21 tis. eur, v sume je zahrnutý materiál, cena práce a výkony strojov. "Všetky výkony boli realizované vlastnými prostriedkami ŽSR," uzavrel Mitas.
Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross