No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Peniaze od štátu postačia na 40 percent výtlkov v okrese

22. marca 2013 |  | |

Banskobystrický samosprávny kraj dostane od štátu na opravu výtlkov po zime viac ako 1,4 mil. eur, na cesty v okrese Rimavská Sobota pripadne 364 tisíc eur. Rimava.sk informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Monika Pastuchová. Ako doplnila, uvedená suma predstavuje približne 40 percent z celkovej potreby pre tento okres.

„Zima spôsobila výraznú degradáciu takmer všetkých ciest v celom kraji,“ zdôraznila Pastuchová. Cestári v Banskobystrickom kraji budú podľa jej slov celkovo potrebovať na opravy výtlkov po zime približne 3,5 mil. eur.

Vláda rozdelila medzi kraje osem miliónov eur určených na riešenie stavu ciest po zime, ministerstvo ich má poskytnúť do 26. marca. Ako Pastuchová doplnila, Banskobystrický samosprávny kraj vlastní 2 464 km ciest II. a III. triedy. Ich údržbu si objednáva u svojej akciovej spoločnosti Banskobystrická regionálna správa ciest. V tohtoročnom rozpočte má župa na údržbu svojich ciest a cestných mostov vyčlenených 9,735 milióna eur, z toho však už takmer 70 percent minula na zimnú údržbu.

Pomoc samosprávam s nákladmi na opravu ciest po tohtoročnej zime avizoval predseda vlády po minulotýždňovom stretnutí ministrov. Ako Rimava.sk informovali z tlačového odboru ministerstva financií, zoškrtaním výdavkov na jednotlivých ministerstvách budú na tento účel uvoľnené finančné prostriedky do výšky 8 mil. eur pre vyššie územné celky a do výšky 8 mil. eur pre obce a mestá.

Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Náklady na zimnú údržbu mestských ciest sa zvýšili, TSM začali s opravami výtlkov
Časť výtlkov už cestári opravovali, práce v plnom rozsahu by sa mali začať od apríla


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross