No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Začína týždeň českej kuchyne v Reštaurácii Mladosť: Tradičné chute a skvelá atmosféra

Zdroj Rimava.sk

Ak milujete poctivú kuchyňu našich západných susedov, v Rimavskej Sobote vás čaká gurmánsky zážitok, ktorý si nemôžete nechať ujsť. Reštaurácia Mladosť vás srdečne pozýva na Týždeň českej kuchyne, ktorý sa uskutoční od 7. do 12. júla 2025 počas obedového menu.

Článok pokračuje pod reklamou


Tradičné recepty priamo z Čiech vám budú pripravovať kuchárski majstri Pepa a Honza z Poděbrad – zaručene vedia, ako na sviečkovú, špekové knedlíky či krémovú kulajdu.

A aby toho nebolo málo, v utorok a stredu vás okrem výborného jedla čaká aj živá hudba a tradičné české pivo, ktoré dotvoria tú pravú atmosféru pohostinného českého šenku.

„Týždeň českej kuchyne je jednou z mnohých akcií, ktorými prezentujeme najmä národné kuchyne. Zároveň sa naši študenti a majstri učia receptúry a prípravu týchto jedál. Mali sme už štrnásť takýchto národných kuchýň, no česká patrí medzi najobľúbenejšie. Býva často a je súčasťou spolupráce s partnerskou školou v Poděbradoch, s ktorou realizujeme stáže, súťaže a množstvo spoločných podujatí. Tentoraz varia dvaja majstri odbornej výchovy priamo u nás a zároveň učia našich žiakov. Pripravujú skôr klasické jedlá,“ povedal Jaroslav Bagačka, garant podujatia.

Našej redakcii uviedol aj to, že v utorok bude v Reštaurácii Mladosť pracovné stretnutie s partnerskými školami z Maďarska. Príde hlavný riaditeľ vzdelávacieho centra z Ózdu, predstavitelia škôl zo župy Borsod-Abaúj-Zemplén a tiež poslanci BBSK. Budú rokovať o možnostiach spolupráce. „Slováci a Maďari budú rokovať pri českej kuchyni,“ dodal s úsmevom.

Na čo sa môžete tešiť?

Pondelok:
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky alebo gulášová polévka
Plněná kuřecí rolka so syrom a rukolou, uzené maso so špenátom či husarská roláda
Dezert: Trhanec s ovocným přelivem

Utorok:
Kulajda s hubami alebo slepačí vývar
Česká sviečková, pečené králičie stehno alebo znojemská pečienka
Dezert: Lívančeky s jahodovou omáčkou

Streda:
Květáková alebo šumavská zelnice
Švejkúv talíř, guláš Petra Voka, smažený sýr
Dezert: Kynuté knedlíky s borúvkami a šlehačkou

Štvrtok:
Tradičný oukrop alebo hrášková polievka
Vepřo knedlo zelo, candát na bylinkách, maminčino kuře
Dezert: Čápy s mákem

Piatok:
Slepačí vývar alebo šumavská bramboračka
Hovězí guláš feldkuráta Katze, rizoto podľa Honzy či špenát s volským okom
Dezert: Dezert z Kolína

Reštaurácia Mladosť vás pozýva zažiť jedinečný týždeň plný chutí, hudby a dobrej nálady. Nezmeškajte túto špeciálnu akciu – česká kuchyňa má v sebe viac, než by ste čakali!


PR článok
Rimavu číta viac ako 140 000 ľudí mesačne, odprezentuj svoju firmu aj ty. Kontakt: 0911 508 906


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross