No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Počas veľkonočnej policajnej akcie padali pokuty najčastejšie za rýchlosť

Viac ako sedemdesiat priestupkov zistili policajti v Rimavskosobotskom okrese počas veľkonočnej dopravno-bezpečnostnej akcie, ktorá prebiehala v pondelok popoludní a dnes ráno. Ako Rimava.sk informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vodiči najčastejšie prekročili povolenú rýchlosť, vyskytli sa však aj priestupky za alkohol, zlý technický stav vozidla, za jazdu bez osvetlenia a bezpečnostných pásov.

Na Veľkonočný pondelok zistili policajti v okrese 51 priestupkov, padlo 43 pokút, šesť priestupkov vyriešili napomenutím. Zadržané boli dva vodičské preukazy. Alkohol u vodičov motorových vozidiel polícia nezistila, nafúkal však jeden cyklista.

Podľa slov hovorkyne bolo dnes ráno v Rimavskosobotskom okrese zistených 24 priestupkov, za väčšinu z nich vodiči zaplatili blokovú pokutu. Policajti u dvoch vodičov odhalili aj jazdu pod vplyvom alkoholu, namerané hodnoty nepresahovali jedno promile. Zadržané boli štyri vodičské preukazy.

Ako Mária Faltániová informovala,  v Banskobystrickom kraji bolo počas policajnej akcie zistených celkovo 461 priestupkov.  Trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky sa dopustili dvaja vodiči, v Brezne a Slatinských Lazoch.

"Napriek upozorneniam polície o dopravno-bezpečnostnej akcii vodiči naďalej porušujú dopravné predpisy. Aj výsledky kontrol počas týchto dní svedčia o potrebe organizovania dopravných kontrol, takže vodiči sa aj v budúcnosti môžu pripraviť na podobné akcie, aby sme pozitívne ovplyvnili bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Dopravná nehodovosť, ako aj jej následky síce klesajú, policajti však aj naďalej budú dohliadať na disciplinovanosť všetkých účastníkov cestnej premávky," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross