No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ZŠ Daxnera čaká rekonštrukcia atletickej dráhy, v lete majstrovstvá vo viacboji

10. marca 2009 |  | 

Dňa 13. júna sa v areáli Základnej školy Š.M. Daxnera v Rimavskej Sobote budú konať letné Majstrovstvá Slovenska vo viacboji všestrannosti. Rimava.sk informoval Igor Antal, ktorý je vymenovaný za hlavného rozhodcu majstrovstiev.

Súčasťou príprav na letnú celoslovenskú súťaž bude aj rekonštrukcia športového areálu základnej školy. „Komisia mládeže a športu nám prisľúbila finančnú pomoc na vybudovanie doskočiska a prebudovanie atletickej dráhy,“ povedal Antal.

Ako pre Rimava.sk potvrdila vedúca ekonomického oddelenia na mestskom úrade Oľga Fabová, na rekonštrukciu atletickej dráhy je z mestského rozpočtu vyčlenených približne 3,3 tis. eur (100 tis. korún). „Z dôvodu organizovania majstrovstiev Slovenska vo viacboji všestrannosti škola ešte minulý rok pri tvorbe rozpočtu požiadala o pridelenie finančných prostriedkov,“ vysvetlila Fabová.

Igor Antal ďalej uviedol, že organizačný výbor začne pracovať po zimných halových majstrovstvách, ktoré sa uskutočnia 28. marca, v Topoľčanoch. „Predbežne máme vytipovaných rozhodcov jednotlivých disciplín, mali by nimi byť väčšinou učitelia – telocvikári z celého okresu,“ naznačil Antal a dodal, že Rimavská Sobota bola naposledy dejiskom majstrovstiev viacboja všestrannosti pred desiatimi rokmi. Vtedy sa tu konali zimné halové majstrovstvá.

Podľa jeho slov sa bude súťažiť v kategóriách žiakov, dorastu a dospelých, štartovať by malo približne 150 pretekárov, víťazov obvodných kôl z celého Slovenska.  „Súťažiť sa bude v šiestich disciplínach – skok do diaľky, hod medicimbalom, šplh, beh na 60 metrov, beh na 800 alebo 1 500 metrov a plávanie,“ upresnil Antal.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross