No active "ca-sidebar-197687" sidebar

PÍŠETE NÁM: Zriadila si obchod s oblečením, otváraciu dobu nedodržiavala

prevadzkaV centre Rimavskej Soboty si otvorila obchod, nakupovať v ňom však bolo niekedy nemožné. Redakcia Rimava.sk dostala podnet, podľa ktorého podnikateľka vo svojom obchode s módou MK Fashion nedodržiava otváraciu dobu a neplní si povinnosti tak, ako ostatní.

O stanovisko sme požiadali prevádzkovateľku aj mestský úrad, kde už o probléme vedeli. Ako potvrdila vedúca odboru rozvoja mesta Eva Muráriková, niekoľkonásobnou kontrolou zistili, že v predajni nie je dodržiavaná schválená prevádzková doba. "Počas všetkých kontrol bola prevádzka zatvorená, nebola nahlásená žiadna zmena v nahlásenej a odsúhlasenej prevádzkovej dobe," priblížila vedúca odboru. Podľa jej slov okrem kontrol oslovili aj prenajímateľa budovy, ani jemu a ani pracovníkom úradu sa však s prevádzkovateľkou nepodarilo skontaktovať. Začiatkom novembra preto podnikateľke poslali výzvu, aby osobne doručila oznámenie o zmene nahlásených údajov, a to najneskôr do 19. novembra. Podľa vedúcej odboru však do uvedeného termínu toto oznámenie nedostali, nasledovalo preto predvolanie na prerokovanie priestupku. V stanovený deň sa ale prevádzkovateľka nedostavila a ani nedoručila oznámenie, úrad jej vyrubil pokutu v zmysle zákona. Muráriková potvrdila, že týmto prípadom sa začali zaoberať na základe podnetu občana.

Rimava.sk telefonicky oslovila aj podnikateľku Evu S. Priznala, že otváracia doba v obchode niekedy skutočne nebola dodržaná, spomenula zdravotné problémy. Ako však podotkla, prevádzku už zatvorila, ukončila aj živnosť a na úrade bola vyplatiť pokutu 20 eur. Podľa jej slov tuší, kto je za podnetom, a zrejme ide o akúsi "pomstu" od osoby, s ktorou mala v minulosti problémy.

Nie je to však jediný prípad, kedy samospráva riešila nedodržiavanie platných predpisov. Ako vedúca odboru rozvoja mesta potvrdila, v priebehu roka evidujú niekoľko porušení všeobecne-záväzného nariadenia o podmienkach podnikania, pravidlách času predaja v obchode, času prevádzky služieb a výroby na území mesta. "Na nedodržanie schválenej prevádzkovej doby prichádzajú podnety od obyvateľov ale vykonávané sú aj priebežné kontroly pracovníkmi mesta," informovala Muráriková. Ako dodala, väčšinou ide o drobné priestupky vyplývajúce z nepozornosti či nevedomosti prevádzkovateľov. Sťažnosti na to, že prevádzka bola otvorená dlhšie ako mala byť, sú podľa jej slov len v reštauračných zariadeniach a preverujú ich mestskí policajti.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross