No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rozhodne o víťazovi RHAL posledný zápas ?

13. marca 2014 |  | | |

rhal-rimavska-sobotaV septembri minulého roku sa dala dokopy partia nadšencov amatérskeho ľadového hokeja a založili si Rimavskú hokejovú amatérsku ligu – RHAL. Základ tímov tvoria “odídenci” z predchádzajúcej ligy, Hornets Rimavská Sobota, Klenovec a White Raven Rimavská Sobota, doplnení tímami Lev Magnezit Revúca a Hnúšťa. Tímy svoje zápasy hrávajú v piatok večer na Zimnom štadióne v Rimavskej Sobote už od konca októbra minulého roku. Od začiatku sa celá liga nesie v duchu fair play s rešpektovaním vopred stanovených pravidiel.

Už úvodné kola RHAL naznačili, že minimálne štyry tímy budú na približne rovnakej výkonostnej úrovni a priebeh celej súťaže tieto tvrdrnia len potvrdil. Zatiaľ len nováčik z Hnúšte trochu zaostáva, ale od zápasu k zápasu sa zlepšuje a začína aj bodovať.

Ešte aj dve kolá pred koncom majú šancu vyhrať súťaž tri tímy: White Raven, Hornets a Klenovec. Ak keď v prípade Klenovca je to skôr v teoretickej rovine. Takže všetko nasvedčuje tomu, že o víťazovi I. ročníka RHAL sa rozhodne až v poslednom zápase celej súťaže medzi White Raven a Hornets.

RHAL si postupne získava aj svojich priaznivcom zo strany divákov a hlavne derby zápasy medi Hnúšťou a Klenovcom bývajú divácky atraktívne. Dá sa povedať, že tieto derby zápasy konkurujú aj druholigovým mužom, veď návštevnosť bežne prekračuje 200 divákov.

O tom, že nadšenci z RHAL to myslia vážne aj do budúcna svedčí aj vyhotovenie putovného pohára pre víťazov s možnosťou gravírovania mien víťazného tímu, vytvorenie loga súťaže a propagácia na internete.

Program ostávajúcich dvoch kôl:

XIX. kolo

14.3.2014 19:45 Mag. Revúca - White Raven

14.3.2014 21:15 Hnúšťa - Hornets

XX. kolo

21.3.2014 19:45 Hnúšťa - Klenovec

21.3.2014 21:15 Hornets - White Raven

[nggallery id=1329]

Rimava.sk informoval Štefan Hanzel


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross