No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FIĽAKOVO: Mesto na komunikáciu s občanmi používa aj mobilnú aplikáciu

filakovoFiľakovo sa pridalo k ďalším mestám a obciam na Slovensku, ktoré začali na komunikáciu s občanmi využívať aj bezplatnú mobilnú aplikáciu City Monitor. Prostredníctvom nej môžu obyvatelia posielať svoje postrehy, podnety či poruchy na území mesta priamo samospráve zo svojich mobilných telefónov.Ako pre Rimava.sk uviedol László Kerekes, zástupca primátora mesta Fiľakovo, aplikáciu používajú približne dva mesiace. „Odozva od občanov je pozitívna. Prevažne riešime problémy s odpadom a cestnou komunikáciou,“ priblížil zástupca, podľa ktorého postrehy a podnety občanov majú na starosti jednotlivé oddelenia v rámci samosprávy.

Podľa jeho slov so zavedením City Monitor-u nemali žiadne finančné náklady. „Od dodávateľa sme dostali ponuku, ktorý všetko pripravil. Nepotrebovali sme k tomu žiadny ďalší počítač, keďže všetko prebieha cez internet. Momentálne aplikáciu využívame zadarmo, neskôr bude samospráva za to platiť formou páreurového paušálu,“ poznamenal a zároveň dodal, že aplikáciou získali väčší prehľad o dianí v meste, aj keď im na druhej strane pribudlo viac práce, keďže podnetov od obyvateľov je pomerne dosť.

V blízkom okolí okrem Fiľakova využíva túto aplikáciu aj mesto Revúca. V Rimavskosobotskom okrese podľa webovej stránky aplikácie je to zatiaľ len obec Veľký Blh.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross