No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Klub abstinentov oslávi svoje prvé výročie slávnostným snemom

5. septembra 2015 |  | | | |

perex-snemKlub abstinentov, A-KLUB Tornaľa, oslávi v októbri prvé výročie. Počas svojej ročnej existencie má za sebou kus práce. „Obracajú sa na nás rodiny nielen závislých na alkohole, ale aj rodiny drogovo závislých či gamblerov. Sú to ľudia z Tornale, Rimavskej Soboty, Revúcej či Jelšavy,“ povedal pre Rimava.sk vedúci klubu Aladár Káli, podľa ktorého riešia mesačne v priemere päť prípadov.Ako poznamenal počas obdobia roku 2015 sa zamerali na výchovno-spoločenskú činnosť formou prevádzkovania klubu otvoreného pre verejnosť ako i organizovaním odborných prednášok pre študentov stredných škôl za aktívnej pomoci Protialkoholického (PAL) oddelenia nemocnice Rimavská Sobota pod vedením Petra Strečku. „Postupne sme rozširovali rady našich sympatizantov a podporovateľov, ktorých počet dosahuje v súčasnosti okolo 50 subjektov a ktorý sa rozširuje každý mesiac,“ uviedol Káli a dodal, že zaviedli aj pravidelnú návštevu stacionárnych klubov v rámci doliečovania ich členov, a to návštevou zariadení na PAL RS, ako i stacionárov organizovaných Odborným liečebným ústavom OLúP na Prednej Hore a to periodicky každý mesiac.

Podľa Káliho raz mesačne majú klubové stretnutie pre vlastných aktívnych členov, pričom okrem riešenia bežných každodenných problémov vo väčšine konzultujú aj odbornú tematiku.

Od začiatku tohto roka podľa Káliho praktizovali pravidelné návštevy na výročných klubových stretnutiach organizovaných rôznymi A-klubmi na celom území Slovenska, ktoré sú členmi Asociácie klubov abstinujúcich Slovenska (ASKAS). „V rámci úzkej spolupráce s ASKAS a SPAS Predná Hora sme sa zúčastnili aj mnohých významných kultúrno-spoločenských akcií v rámci abstinentského hnutia. Veľmi dobrá je spolupráca s vedením ASKAS -u v rámci ktorej hodláme vyvinúť aktivity na obrodu celého abstinentského hnutia na Slovensku,“ priblížil a dodal, že na počesť prvého roku existencie od založenia klubu organizujú slávnostný snem, ktorý sa uskutoční 10. októbra v priestoroch ZŠ F. Kazinczyho v Tornali.

„Na snem sú pozvaní všetci členovia jednotlivých A-klubov zo Slovenska ako i vedenie ASKAS a taktiež sú pozvaní hostia z vedenia OLúP Predná Hora, PAL Rimavská Sobota a samosprávy mesta Tornaľa,“ poznamenal Káli, podľa ktorého na sneme odznie po prvýkrát Hymna abstinentov v podaní speváčky Silvie Radóovej. Podľa jeho slov počas večera vystúpia aj známi umelci z programov TV Senzi.

„Zábava vyvrcholí losovaním hodnotnej tomboly ktorá ukončí náš 1. Výročný snem. Chutné jedlá a príjemné občerstvenie bude zabezpečené formou catteringu – švédskeho stolovania počas celého večera. Veríme, že príjemné prostredie kvalitný program a pohodový priatelia budú zárukou neopakovateľnej príjemnej zábavy a každý účastník si odnesie neopakovateľné zážitky z tohto podujatia a z návštevy nášho klubu ako i regiónu Gemera,“ uzavrel Káli.

snem

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross