No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tomašovej by sa opravy ciest mali dočkať tento rok

Obyvatelia mestskej časti Tomašová v Rimavskej Sobote by sa opravy prašných ciest mali dočkať tento rok. „Predpokladáme, že práce by sa mali zrealizovať do októbra,“ povedala pre Rimava.sk vedúca oddelenia strategického a investičného rozvoja na Mestskom úrade Eva Muráriková. S úpravou živičných povrchov ulíc v Tomašovej po výstavbe dažďovej kanalizácie počíta mestský rozpočet so sumou 300 tis. eur.

Podľa slov vedúcej, úprava živičných povrchov sa bude týkať ulíc Lipovej, Letnej, Odborárskej a Krajnej. V súčasnosti sa pripravujú podklady, pretože musí prebehnúť verejné obstarávanie na výber dodávateľa formou podprahovej zákazky. „Predpokladáme, že v máji by sa mohlo pristúpiť k realizácii,“ doplnila Muráriková a dodala, že na uliciach je potrebné urobiť vysprávku všetkých podloží. „Záleží aj od počasia ale predpoklad trvania prác sú tri mesiace,“ poznamenala.

Financie na opravu boli vyčlenené už pri začatí výstavby dažďovej kanalizácie, mestská rada však koncom roka 2008 doporučila tieto prostriedky určené na asfaltovanie presunúť na dokončenie kanalizácie.

„Myslím si, že keď budú cesty vyasfaltované, obyvatelia môžu byť maximálne spokojní, pretože minulý a tento rok to bola najväčšia investícia zo strany mesta,“ povedal pre Rimava.sk vedúci komisie výstavby, územného plánovania a dopravy pri MsÚ Ladislav Rigó.  Ako doplnil, v pôvodnom návrhu rozpočet počítal s približne 200 tis. eur, táto suma však na základe podnetov vedenia mesta a mestskej rady bola zvýšená na 300 tis. eur na skompletizovanie všetkých ulíc o ploche viac ako 3,5 tis. m2.

Rigó zároveň zdôraznil, že osobne po prvýkrát nepodporil tohotoročný rozpočet mesta. Dôvodom podľa jeho slov bolo, že do rozpočtu sa dostala len veľmi malá čiastka z požiadaviek ich komisie.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross