No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Spoznajte prácu poľovníkov počas jedného dňa, pochutnáte si aj na gulášoch z diviny

perex-jelenAké sú poľovnícke tradície? Ako znie lovecká hudba? Alebo ako v praxi vyzerá poľovnícka zoológia a stopárstvo? Toto a omnoho viac sa budete môcť dozvedieť v rámci Poľovníckeho dňa, ktorý pripravila Obvodná poľovnícka komora a Slovenský poľovnícky zväz Rimavská Sobota v spolupráci s poľovníckym združením Kraskovo a obcou Rimavské Zalužany. Uskutoční sa v sobotu, 9. júla, v Rimavských Zalužanoch v Lesíku. Vstupné na podujatie je zadarmo.

„Program začína Svätohubertovskou sv. omšou o 8:30 hod.,“ povedal Július Simon, podpredseda Obvodnej poľovníckej komory. Ako ďalej uviedol, pre návštevníkov čaká bohatý sprievodný program. „Počas celého podujatia budú pre verejnosť pripravené rôzne sprievodné akcie, ako ukážka sokoliarstva či prehliadka plemien poľovníckych psov. Pre deti budú pripravené rôzne súťaže či tvorivé dielne,“ priblížil Simon program podujatia, na ktorom nebude chýbať ani súťaž vo varení gulášu. Podľa jeho slov jednotlivé poľovnícke združenia v rámci okresu pripravia rôzne kotlíkové špeciality z diviny.

Rovnako nebude núdza aj o dobrú zábavu v podobe hudby a spevu. O to sa postarajú podľa Simona muzikanti Radičovci z Klenovca. „Pozývam všetkých, malých i veľkých, na Poľovnícky deň, počas ktorého budú môcť nahliadnuť do sveta poľovníkov a dozvedieť sa tak niečo o nás a našej práci,“ dodal na záver podpredseda.

Poľovnícky deň

Zdroj: Rimava.sk (Reklamný článok)
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross