No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: V meste vzniká Rozkvitnutá škôlka

perex-skolkaV materskej škole na Sídlisku Rimava v Rimavskej Sobote vzniká Rozkvitnutá škôlka. Ide o názov projektu, ktorý podporilo občianske združenie Naša Sobota v rámci svojho mikrograntového programu. Celkovo oz Naša Sobota podporí osem projektov.

A čo prináša Rozkvitnutá škôlka? Tento projekt je zameraný na revitalizáciu a skrášľovanie školskej záhrady a vytvorenie podmienok pre efektívnu environmentálnu výchovu detí. Malí škôlkári tak budú môcť spoznávať okrasné dreviny, rôzne bylinky ale aj stromy a ich plody či listy. Ako ďalej pre Rimava.sk uviedla autorka projektu Jela Oravcová, dôvodom podania projektu bolo aj oživenie školského dvora. „Pôsobil pusto a smutno, tak sme sa ho rozhodli trocha skrášliť. Už sme vysadili okrasné dreviny, kvety trvalky a takú bylinkovú zónu. Budeme ňou deti oboznamovať s liečivými rastlinami,“ priblížila Oravcová a dodala, že k stromom by mali pribudnúť aj informačné tabule, kde sa deti dozvedia rôzne užitočné informácie.

Občianske združenie Naša Sobota v rámci svojho mikrograntového programu podporila okrem tohto projektu aj ďalších sedem, a to projekt s názvom Detské ihrisko pri rozprávkovom lese, Joga v meste, Street workout park, Free art Friday, Šmykom hurá, Kvízmajster a Skatepark.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: archív oz Naša Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross