Od 10. do 23. októbra sa žiaci druhého ročníka pomaturitného štúdia hygiena potravín na Spojenej škole zúčastnili odbornej stáže v Českej republike. Svoju prax vykonávali v pekárenskom priemysle sieti Penam na troch miestach. Traja v Brne, v Rosiciach a dvaja v Zlíne.
.
.
Žiaci mali postupne nadobúdať a osvojiť si techniky a fungovanie výroby. Na každý deň mali navrhnutý program, ktorý mali absolvovať. Cez sklady, expedíciu výrobkov, výrobu, sanitáciu, laboratórnu kontrolu akosti až po príjem objednávok a kancelárske práce mohli vidieť, ako funguje potravinársky priemysel a jeho komplexnosť pri dodržiavaní podmienok, stanovených aj HACCP certifikáciou. Stáž bola financovaná z grantov Leonardo da Vinci. Okrem praxe mali žiaci možnosť spoznať kultúru hostiteľskej krajiny, mentalitu, históriu a kultúrne pamiatky.
Zdroj: Tomáš Sulyok (redakčne upravené) foto: Zorka Magyarová