RIMAVSKÁ SOBOTA – Klub abstinentov A-klub zorganizoval v priestoroch Čierneho orla Gemerský Gastrofest. V nedeľu (28. mája) sa tak rimavskosobostkým námestím niesla vôňa špecialít južného Slovenska.
Na festivale predviedli svoje kuchárske zručnosti tímy z piatich pobočiek A-klubu. O titul najlepšej špeciality južného Slovenska súperili kolektívy z Veľkého Krtíša, Tornale, Rimavskej Soboty, Košíc a Rožňavy. "Varil sa perkelt z troch druhov mäsa, hustá kotlíková kapustnica, držkový perkelt, fazuľová polievka Jókai a guľáš z troch druhov mäsa - hovädzieho, diviny a bravčového," uviedol pre portál Rimava.sk Aladár Káli, zakladateľ A-klubu.
Článok pokračuje pod reklamou
Víťazom sa stal tím z Veľkého Krtíša a ich pikantný maďarský perkelt. "Kritériá na víťaza sme mali jednoduché. Koho hrniec bol prázdny prvý, ten bol víťazom," povedal Káli, ktorý si priebeh podujatia veľmi pochvaľoval a potešila ho aj vysoká účasť. "Zišlo sa nás asi 60 ľudí z celého Slovenska a bol to veľmi príjemne strávený čas. Prišli aj sympatizanti nášho klubu a rodinní príslušníci. Okrem toho, že sme sa dobre najedli, nám niečo aj ostalo a to sme zamrazili. Budeme si tak mať na čom pochutnať na ďalších akciách," dodal.
NENECHAJTE SI UJSŤ