Tým najvyšším ocenením, aké možno vo svete kuchárskeho umenia dostať, Michelinovou hviezdou, sa môže pochváliť Ioannis Parikos, šéfkuchár zo špičkového päťhviezdičkového hotela v Grécku. V polovici januára príde variť do Rimavskej Soboty! V reštaurácii Čierny orol pripraví grécke špeciality a stredomorskú kuchyňu predstaví aj počas samostatnej prezentácie spojenej s ochutnávkou.
Ako Rimava.sk informoval riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jaroslav Bagačka, Dni gréckej kuchyne sú naplánované na tretí januárový týždeň, od 15. do 18. januára. Tradičné týždne zahraničných kuchýň v zariadení Čierny orol tak teraz doplnia špeciality z krajiny, ktorá má svoje osobité čaro. Milovníci gréckej kuchyne či všetci tí, ktorí si radi doprajú gastronomický zážitok, môžu ochutnať napríklad grilovanú chobotnicu, kapustové rolky s morskými plodmi, jahňacie s divokou zeleninou, grécke omáčky, šaláty aj dezerty.
Ioannis Parikos je špecialistom na grécku kuchyňu. Študoval v Paríži, pôsobil v Belgicku, grécku kuchyňu prezentoval na najvyšších fórach po celom svete. Ako šéfkuchár dostal najvyššie svetové ocenenie, hviezdu Michelin. V súčasnosti pôsobí v päťhviezdičkovom hoteli Sani Asterias Suites Chalkidiki. „Práve s týmto hotelom naša škola v januári uzavrie spoluprácu,“ dodáva riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka.
Zdroj: Rimava.sk, Reklamný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.