No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ČIERNY OROL: Špeciality gréckej kuchyne pripraví šéfkuchár s Michelinovou hviezdou

Tým najvyšším ocenením, aké možno vo svete kuchárskeho umenia dostať, Michelinovou hviezdou, sa môže pochváliť Ioannis Parikos, šéfkuchár zo špičkového päťhviezdičkového hotela v Grécku. V polovici januára príde variť do Rimavskej Soboty! V reštaurácii Čierny orol pripraví grécke špeciality a stredomorskú kuchyňu predstaví aj počas samostatnej prezentácie spojenej s ochutnávkou.

Ako Rimava.sk informoval riaditeľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jaroslav Bagačka, Dni gréckej kuchyne sú naplánované na tretí januárový týždeň, od 15. do 18. januára.  Tradičné týždne zahraničných kuchýň v zariadení Čierny orol tak teraz doplnia špeciality z krajiny, ktorá má svoje osobité čaro. Milovníci gréckej kuchyne či všetci tí, ktorí si radi doprajú gastronomický zážitok, môžu ochutnať napríklad grilovanú chobotnicu, kapustové rolky s morskými plodmi, jahňacie s divokou zeleninou, grécke omáčky, šaláty aj dezerty.

Ioannis Parikos je špecialistom na grécku kuchyňu. Študoval v Paríži, pôsobil v Belgicku, grécku kuchyňu prezentoval na najvyšších fórach po celom svete. Ako šéfkuchár dostal najvyššie svetové ocenenie, hviezdu Michelin. V súčasnosti pôsobí v  päťhviezdičkovom hoteli Sani Asterias Suites Chalkidiki. „Práve s týmto hotelom naša škola v januári uzavrie spoluprácu,“ dodáva riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka.

Zdroj: Rimava.sk, Reklamný článok

Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross