No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: V nedeľu večer bude v Dome kultúry džezový festival

19. septembra 2012 | |  | | |

Štyri slovenské kapely v nedeľu večer do rimavskosobotského Domu kultúry prinesú výbornú hudbu, na svoje si prídu milovníci džezu, funk, fussion, soul a podobných štýlov. "Všetkých pozývame na džezový putovný festival, ktorý odštartuje o 18.00 hod v divadelnej sále," hovorí Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska. Počas večera sa predstavia Aeroc Therapy,  Groovin heads,  M.A.F. Trio ale aj mladé miestne zoskupenie  In Vitro. Vstupné: 3 eur / 5eur (18+).

Skupinu Aeroc Therapy vytvorili v roku 2008 štyria skúsení muzikanti – klávesový hráč Juraj Tatár, gitarista Dušan Antalík, basgitarista Martin Gašpar a hráč na bicie Marcel Buntaj. Každý z nich má za sebou odohratých veľa koncertov, nahrávaní a účinkovania v rôznych projektoch, v priereze od jazzu až po rock, na ktorých sa často podieľajú aj ako skladatelia či producenti. Repertoár Aeroc Therapy stojí na pôvodných skladbách, ktorých spoločným znakom je práve voľná fúzia džezu a rocku.

Groovin’ Heads je slovenská inštrumentálna skupina, ktorá pôvodne vznikla ako voľné hudobné združenie okolo hudobníkov z východného Slovenska, hrajúcich na dychové nástroje: Pavla Jeňu (Košice - trubka) a Mária ‘Gapu’ Garberu (Presov - saxofón). V súčasnosti je zostava skupiny doplnená o Marcela Buntaja (bicie) a basgitaristu Martina Gašpara. Hudobný štýl skupiny je zmesou funku, džezu, fussion a soulu.

[media url="http://www.youtube.com/watch?v=2lBLOXri6zY&feature=related" width="600" height="400"]

Bratislavské M.A.F. Trio príde v zložení Marián Slávka (bubny), Andrej Hruška (gitara), F ilip Hittrich (basa). Pri počúvaní tejto trojice mladých energických muzikantov – experimentátorov možno započuť vplyvy džezu, funku, drum&bass či obyčajnej piesňovej formy.

Členovia kapely In Vitro pochádzajú z Rimavskej Soboty, kde sa v undergroundových podmienkach schádzajú za účelom tvorby a hrania vlastných kompozícií menšieho rozsahu. Plody ich kultúre milej činnosti majú v pláne prezentovať poslucháčskemu uchu v zostave Daniel Lang (spev, klávesové nástroje), Dalibor Lang (spev, basová gitara), Štefan Szabó (elektrická gitara) a  Gergely Szekfű (bicie nástroje).

Kultúrne leto HOT ART 2012 – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota organizuje Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.

Zdroj: Rimava.sk, Sponzorovaný článok (Rimava.sk je hlavný mediálny partner podujatia)


Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross