No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Vo štvrtok Samo Tomeček, Zdenka Predná a ich tanečná párty

16. júla 2012 |  | | |

Kultúrne leto Hot Art pokračuje už tento týždeň, vo štvrtok, 19. júla, sa na nádvorí Reduty Čierny Orol rozprúdi ozajstná tanečná párty. Svoj nový projekt odštartuje Samo Tomeček s kapelou Milkshejk a hosťami Zdenkou Prednou, slovenským kráľom freestylu Shomim a DJ  Salivenom. Fair play music párty sa začne o 20.30 hod.

Ako pre Rimava.sk povedala Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré projekt Hot Art organizuje, Samo Tomeček sa spolu so svojou novou kapelou predstaví v trochu iných polohách, ako ho poznajú jeho fanúšikovia. "Každý mesiac pozývajú medzi seba hudobníkov a DJ-ov zo slovenskej elity, aby spolu odohrali večer. Hostia si vyberú svoje vzory zo svetovej hudobnej scény a interpretujú ich songy. Dajú tak najavo svoje sympatie k rôznym hudobným žánrom," avizuje Špitálová. Ako dodáva, v Rimavskej Sobote sa predstaví Zdenka Predná, freestylista Shomi a miestny DJ Saliven. „Naším zámerom je ukázať ľuďom na Slovensku, že v rámci večernej tanečnej hudby sa dá zabaviť aj na poctivú živú hudbu. Názov projektu vystihuje hlavnú podstatu – spájať rôzne žánre a priniesť kvalitný program všetkým, ktorí majú radi hudbu,“ povedal Samo Tomeček.

V rámci kultúrneho leta Hot Art sa v Rimavskej Sobote aj tento rok vystriedajú výborné koncerty, divadlá, tvorivé dielne aj úspešný muzikál. „Privítame tu tých, ktorí aj v minulosti rimavskosobotské publikum veľmi zaujali, ako Peťo Cmorík, samozrejme s iným projektom, na ktorom spolupracuje s Petrom Lipom. Milka Zimková vo svojich monodrámach predvedie svoje herecké umenie, deti zabavia “Kakaovníci” Igor Adamec a Martin Vanek, známi z televízneho vysielania,” informovala Špitálová.

Pre rockerov je pripravený trojkoncert najlepších revivalových kapiel svetových rockových špičiek. Veľkú show prinesie Kiss Forever Band z Budapešti, bratislavskí GNR tribute a Intrepid Metallica tribute.

Na programe je aj najnovšie predstavenie Radošincov “Šťastné konce” či predstavenie Pred obchodom zlatníka v podaní hercov košického Divadla Thália. Vyvrcholením kultúrneho leta bude v závere septembra úspešný československý muzikál s piesňami skupiny Elán Ôsmy svetadiel.

„Celú skladbu dopĺňajú obľúbené letné tvorivé dielne v Mestskej galérii, ktoré sa venujú rôznym technikám a tematike, celodenné podujatie Westernový deň a Džezový putovný festival,” uzavrela Regina Špitálová.

Podujatie HOT ART sa koná s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR. Viac o jednotlivých podujatiach sa dozviete aj vo vynovenom Kalendári akcií.

Zdroj: Rimava.sk, sponzorovaný článok (Rimava.sk je hlavný mediány partner podujatia)

Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross