No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Karolína Kováčová maľuje už od 10-tich rokov, obľubuje semirealizmus

LUČENEC Začínala obrazmi celebrít, pokračovala spôsobmi kresby typickými pre Japonsko, ktoré poznáme ako anime a manga, teraz ukotvila pri semirealizme. Karolína Kováčová z Lučenca má 18 rokov a za sebou už niekoľko namaľovaných obrazov.

K umeniu som sa dostala asi v 10-tich, to obdobie bolo pre mňa veľmi emocionálne hektické a hľadala som nejaký únik od reality. Začala som kreslením celebrít. Potom som sa dostala k anime a manga (japonská animácia a komiksy). Páčila sa mi tá expresívnosť postáv a rôzne štýly line art (perokresby, pozn. red.),” povedala Karolína Kováčová. 

Článok pokračuje pod reklamou


Ako ďalej doplnila, ukotvila nakoniec pri štýle semirealizmus. „Počas kreslenia môžem či už na papier alebo plátno dať všetky moje emócie. Väčšinou pre mňa čas kreslenia znamená čas relaxu,” konkretizovala.

Podľa jej slov má podporu z každej strany. "Moji priatelia ma v tom veľmi podporujú, za čo som veľmi vďačná. Moji rodičia taktiež, namaľovala či nakreslila som pre nich pár vecí. Je to len hobby a dúfam, že si ho dokážem zachovať aj do budúcnosti. Plánujem si však zriadiť aj vlastný ateliér, aby som mala vlastný priestor na tvorenie,” prezradila mladá nádejná maliarka.

Výtvarné umenie Karolína nikdy neštudovala, paradoxne chodila 8 rokov na literárno-dramatický odbor. Okrem semirealizmu obdivuje aj realizmus či iné štýly. Všetky jej výtvory si môžete pozrieť na tomto instagramovom profile.

https://www.instagram.com/p/CBJcSffnsjh/

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross