No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Požičať si knihy z pohodlia domova už dnes nemusí byť žiadny problém

Požičať si knihu hneď a priamo k vám domov už dnes nemusí byť problém. Vďaka službám a moderným technológiám 21. storočia tak môžete urobiť aj vy. Knižnica Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote spúšťa od februára službu výpožičky elektronických kníh. „Ide o pilotný projekt, skúsenosti s tým nemáme. Snažíme sa rozširovať poskytované knižnično-informačné služby a výpožičky e-kníh sú v súčasnosti veľmi atraktívne,“ povedala pre Rimava.sk dočasne poverená riaditeľka Rita Herczegová. Ako ďalej uviedla, dúfa, že ich čitatelia prejavia o túto ponúkanú službu záujem. „Stačí mať len platný čitateľský preukaz,“ poznamenala.


Odteraz si tak môžete knihu objednať kedykoľvek, kdekoľvek ste a zadarmo. Nepotrebujete prísť do knižnice osobne. E-knihy sú dostupné prostredníctvom on-line katalógu. Dajú sa čítať v tabletoch, mobiloch, netbookoch, cez iPhone, iPad alebo čítačku elektronických kníh.

Článok pokračuje pod reklamou



„Výpožičná doba je 31 dní a počas nej je možné čítať až tri tituly súčasne bez nutnosti pripojenia k internetu. V 32. deň sa e-kniha sama z aplikácie vymaže, nie je potrebné ju vrátiť,“ uviedla Herczegová a na záver dodala, že tituly nie je možné vrátiť skôr, a nové e-knihy si je možné vypožičať až po uplynutí výpožičnej doby aktuálnych výpožičiek. Knižnica v spolupráci s portálom Palmknihy.cz - eReading a vďaka podpore Banskobystrického samosprávneho kraja ponúka svojim čitateľom na vypožičanie vyše 8-tisíc e-kníh.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross