No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Bona fide oslávil 45 rokov galaprogramom, jednu z piesní "poslali" do nebies

bona-fide-00Miešaný spevácky zbor Bona fide Rimavská Sobota oslávil výročie galaprogramom v rimavskosobotskom Dome kultúry. Sobotňajší koncert bol podľa zakladajúcej členky zboru Viery Slatinskej ukážkou toho najlepšieho z ich repertoáru. Od klasiky cez ľudovú pieseň, muzikál, film, pieseň domáceho autora, hymnická pieseň, árie z opier, pieseň z operety.
„Hosťujúci zbor Con Moto, zložený z dirigentov Slovenska potvrdil svoje profesionálne kvality. Dirigenti Janka Dobrocká a Jiří Slovík žali úspechy pre svoje zbory. Celý program korepetovala známa klaviristka ZUŠ Evka Čarnoká,“ priblížila Slatinská, podľa ktorej sa na prípravách a organizácii tohto náročného podujatia účinne podieľalo MsKS.

Záverečnú bodku za promenádou všetkých žánrov skladieb dalo vyznanie jednej zo zakladateliek zboru a slávnostný prípitok z opery Traviatta so sólistami a zborom.
Záverom programu ocenil roky účinkovania zboru primátor mesta Jozef Šimko, blahoželania prišli aj zo strany folklórnych súborov či ostatných organizácií v meste. Súčasťou programu bol aj krst v poradí tretieho CD zboru ,,Spomienky na Paríž", ktoré je dostupné v rimavskosobotskom Dome kultúry za dobrovoľný príspevok pre zbor. „Bol to nezabudnuteľný večer a pre tých, ktorí z rôznych dôvodov nemohli prísť, je tu dobrá správa. V mesiaci október dnešný jubilant túto úžasnú prehliadku hudby a spevu zopakuje. Už teraz pozýva vás, ktorí ste milovníkmi zborového spevu. Tak teda obrovské Alleluja - a prípitok A lá salute! Na zdravie!“ uzavrela zakladajúca členka zboru Bona fide.

Večerný koncert sa vydaril aj z pohľadu dirigentky Bona fide Jany Dobrockej. „Hodiny a hodiny cvičenia navyše aj víkendové sústredenia pred výročím priniesli svoje ovocie. Všetci speváci podali maximálny výkon a užili sme si každú jednu skladbu,“ povedala.

Diváci podľa nej ocenili svojím potleskom celý koncert, aj keď najbúrlivejší potlesk si Bona fide vyslúžil pri piesňach Hail Holy Queen z filmu Sestra v akcii a Amerika z muzikálu West Side Story, ktoré boli veselou "spomienkou" na ženský zbor. „Slzy dojatia i smútku padali pri piesni Spirit of God, ktorú sme "poslali" do nebies Gejzovi Laczkovi, nášmu najlepšiemu spevákovi, ktorý nás po ťažkej chorobe opustil vo februári tohto roku,“ spomenula dirigentka, podľa ktorej ich čerešničkou na torte bol záverečný prípitok Brindisi z opery Giuseppe Verdiho Traviata so sólistami Vierkou Slatinskou, Máriou Baloghovou a Štefanom Hájekom.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross