No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SaS: Medzi Rimavskosoboťanov prišli ministri aj kandidát z regiónu Jaroslav Suja

21. februára 2012 | |  | |

Pravá fašiangová veselica v podaní strany Sloboda a Solidarita (SaS) dnes dorazila aj na rimavskosobotské Hlavné námestie. Ministri a predstavitelia SaS na čele s hostiteľom Jaroslavom Sujom neprišli len pomenovať problémy, ale ponúknuť riešenia, s ľuďmi hovorili o konkrétnych krokoch, medzi iným aj o tom, že chcú ponúknuť prácu namiesto dávok. Zhodne potvrdili, že pri cestách po Slovensku im napriek mínusovým teplotám úsmevy nemrznú, neboja sa počasia ani stretnutí a rozhovorov  s občanmi. Nerozdávajú prázdne sľuby ale pripomínajú, čo urobili pre lepšie Slovensko a budúce generácie, že v začatých cestách chcú pokračovať aj po voľbách.

Do Rimavskej Soboty prišiel minister práce, sociálnych vecí a rodiny Jozef Mihál, minister hospodárstva Juraj Miškov, minister kultúry Daniel Krajcer aj exminister obrany Ľubomír Galko. Na domácej pôde nemohol chýbať ani kandidát SaS z regiónu Jaroslav Suja, ktorý ho od marca chce opäť zastupovať v parlamente.

„Už sa nemôžme dlhšie pozerať na niečo, čo sa dlho zametalo pod koberec a politici to neriešili. Je to problém nezamestnanosti a je to aj problém našich Rómov, z ktorých mnohí jednoducho pracovať nechcú. Na Slovensku by malo začať platiť, že bez práce nie sú koláče a ľuďom, ktorí nechcú pracovať štát nebude platiť nič,“ priblížil plány SaS minister Daniel Krajcer. „Prečo by sa mali slušní ľudia, ktorí pracujú, skladať na dávky pre tých, ktorí pracovať nechcú? Dostanú jedno teplé jedlo denne a ja vám garantujem, že drvivá väčšina z nich sa spamätá,“ dodal vzápätí. Podľa jeho slov ľuďom ponúknu prácu, ktorá sa na Slovensku vytvoriť dá, zo strany štátu napríklad vo verejnoprospešných službách, obnove kultúrneho dedičstva, sociálnom systéme či protipovodňových opatreniach.

Kľúčovou oblasťou je tiež zlepšovanie podmienok pre podnikateľov. Podľa slov ministra hospodárstva Juraja Miškova za posledný rok vzniklo na Slovensku 30 tisíc nových pracovných miest a nastal približne  400%-ný nárast objemu zahraničných investícií. „Trend, ktorý sme nastúpili bol dobrý, urobili sme veľmi veľa opatrení na to, aby na Slovensku bolo atraktívnejšie podnikateľské prostredie,“ podotkol Miškov. Jaroslav Suja, ktorý vláde a v parlamente pripomínal potrebu pomoci nášmu okresu, poukázal opätovne na nesplnené sľuby Roberta Fica o dotácii na priemyselný park v Rimavskej Sobote. Ten podporil rezort hospodárstva práve pod vedením strany SaS, Rimavská Sobota dostala milión eur na dobudovanie infraštruktúry a proces realizácie sa už začal.

„Pre SaS je skutočne dôležité, aby sme mali silných regionálnych politikov, nie sme strana, ktorá by vnímala svet len z Bratislavy,“ povedal Daniel Krajcer a podčiarkol, že región by mal mať zastúpenie v parlamente. Zároveň vyzdvihol iniciatívu Jaroslava Suju v aktuálne schválenej novele zákona o poľovníctve,  ktorá sprísňuje pravidlá pre strieľanie psov a mačiek v poľovných revíroch.

Suja vyzval obyvateľov, aby 10. marca išli k volebným urnám a odovzdali svoj hlas v prospech kandidátov, ktorí dôverne poznajú okres aj jeho okolie a budú medzi politikmi presadzovať jeho záujmy.

Minister práce Jozef Mihál Rimavsksoboťanom pripomenul nefungujúce sociálne podniky (jeden z nich bol zriadený aj v Klenovci, pozn. red.), ktoré označil za čistý  tunel. Slovensko musí podľa Mihála vrátiť Bruselu asi 11 miliónov eur. „A to sú peniaze nás všetkých,“ zdôraznil.

Zároveň aj z jeho úst zazneli pochvalné slová na adresu Jaroslava Suju, ako Mihál povedal, vypracoval sa z neho veľmi kvalitný poslanec. „Ak si Rimavskosoboťania zakrúžkujú na kandidátke SaS Jara Suju, urobia dobre,“ podotkol.

Platená reklama

Pri platených reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre. Možnosť komentovať je pri týchto článkoch dostupná len na výslovné želanie klienta.

.

.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross