No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SMK: Odchádzajúci členovia okresnej rady jej funkčnosť neohrozili

21. apríla 2009 |  | | |

Na včerajšom rokovaní Okresného predsedníctva (OP) Strany maďarskej koalície (SMK) sa svojho členstva vzdali niekoľkí funkcionári, zo strany mienia vystúpiť dvaja. Urobili tak po tom, čo ich stranícky šéf Zsolt Simon uplynulý týždeň opustil rady SMK. Rozhodovalo sa za zatvorenými dverami od piatej do približne ôsmej hodiny.

„Toto predsedníctvo pred dvomi rokmi jednohlasne stálo za Simonom a teraz tu jednotu nevidím,“ povedal pre Rimava.sk Ferencz József, ktorý z rokovania OR odišiel medzi prvými. Podľa jeho slov sa na stretnutí hlasovalo o sobotňajšej okresnej konferencii, kde siedmi boli za a siedmi sa zdržali.
Ferencz zároveň doplnil, že z SMK zatiaľ nevystupuje.

Rovnako ako Ferencz so súčasným vedením SMK nesúhlasí ani starosta obce Tachty Július Molnár a starosta obce Káloša Máté Ferencz, ktorí postupne zo zasadnutia odišli. Podľa Molnára sa asi 5-6 členovia predsedníctva vyjadrili, že nechcú spolupracovať s takýmto vedením. Členstvo v SMK zvažuje, nakoľko majú 30 člennú základňu. „Myslím si, že dlho to nebude trvať a vyjadrím sa, že sa vzdám a odídem z SMK,“ povedal pre Rimava.sk  Július Molnár.  Ferencz tvrdí, že  svoj odchod z SMK  pravdepodobne ohlási v najbližších dňoch.

Podľa slov Zoltána Borosa, rovnako ako ich kolega Zsolt Simon sa rozhodol suverénne, že vystúpi zo strany SMK, také isté právo majú aj ďalší členovia. „Dnes k vystúpeniu nedošlo, iba traja – štyria členovia Okresného predsedníctva povedali, že teraz nechcú vykonávať funkciu v pätnásťčlennom predsedníctve,“ konštatoval na konci stretnutia Boros, ktorého tieto odstúpenia nezaskočili. „Zsolt Simon má svojich prívržencov, ktorí si myslia, že jeho krok v tomto čase je správny. No väčšina predsedníctva si to nemyslí,“ povedal pre Rimava.sk Boros a dodal, že tieto kroky považuje za unáhlené. „Myslím si, že v dnešných časoch, keď pomery v Slovenskej republike nie sú najpriaznivejšie, nie je správne sa štiepiť,“ uzavrel.

Do najbližšieho zasadnutia okresnej konferencie poverili predsedníctvom Františka Auxta. Podľa jeho slov do určitej miery kroky kolegov vníma ako podraz. „Odišiel Simon, ktorému sme fandili, verili a podporovali ho, pričom sme ho nepochopili. To, čo spravil, si ťažko viem vysvetliť. Nechápem ani to, prečo ostatní podobne konali,“ uviedol Auxt, ktorý ako tvrdí, pána Bugára si veľmi váži, ale nevie, či by stranu viedol úspešnejšie. Sobotňajšia konferencia je podľa Auxta odložená.

„Veľmi vysoko si vážim krok odstupujúcich členov, že aj takýmto spôsobom prejavujú svoj názor. Som presvedčený, že v strane, kde predseda permanentne klame, lebo aj včera bol prichytený pri klamstve ohľadom diania v Leviciach, sa politika robiť nedá,“ povedal pre Rimava.sk Zsolt Simon.

Podľa predsedu strany SMK Pála Csákyho žiadny vážny konflikt, ani napätie nie je. „Je to možno zlá správa pre médiá. V pokoji pracujeme,“ vyjadril sa Csáky včera pred novinármi po rokovaní predsedníctva SMK v Leviciach.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross