No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Svoj záujem o post primátorky Lučenca predstavila ďalšia kandidátka

29. júla 2022 | |  | 

LUČENEC – Známa je ďalšia kandidátka na post primátorky Lučenca. Je ňou Renáta Endrödyová. Svoj záujem uchádzať sa o túto verejnú funkciu prezentovala na sociálnej sieti.

„Keď som sa v roku 2018 rozhodla pre vstup do komunálnej politiky, netajila som sa tým, že to bolo preto, lebo som bola presvedčená o tom, že komunálna politika sa dá, a má robiť inak, ako sa robí u nás. Zároveň viem, že ak človek chce dosiahnuť zmenu, musí sa o ňu sám aktívne pričiniť a verím, že žijeme tak, ako sa o to sami zaslúžime,“ uviedla Endrödyová, ktorá je v tomto volebnom období mestskou poslankyňou.

Ako ďalej dodala, z týchto dôvodov sa rozhodla opäť kandidovať. Uchádzať sa bude aj o post poslankyne mesta.

Článok pokračuje pod reklamou


„Po jesenných voľbách nás čaká mimoriadne náročné volebné obdobie. Dôsledky pandémie, vojny za hranicami našej republiky a s tým súvisiacej inflácie pocítime bez výnimky všetci, avšak nedá sa, žiaľ, povedať, že táto situácia nás zasiahne v dobrej kondícii a sme na ňu pripravení,“ tvrdí Renáta Endrödyová, ktorá bude podľa jej slov kandidovať ako nezávislá.

Ako doplnila, rozhodnutie kandidovať na akýkoľvek dôležitý post v tomto období nesie podľa nej so sebou obrovskú dávku zodpovednosti. Je však rozhodnutá nesklamať.

Pred niekoľkými dňami svoju kandidatúru potvrdila aj ďalšia poslankyňa mestského zastupiteľstva - Rút Olšiaková. Kandidovať bude ako nezávislá, pričom do budúcnosti nevylučuje podporu niektorých strán. O post by sa mala uchádzať aj súčasná primátorka Alexandra Pivková. Strana Za ľudí schválila jej kandidatúru, no Pivková ju zatiaľ oficiálne nepotvrdila.

ĎALŠIE SPRÁVY Z REGIÓNU


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross