No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tisovci aj Hnúšti má záujem o posty primátorov niekoľko kandidátov

1. septembra 2022 | |  | 

HNÚŠŤA/TISOVEC - Niekoľko záujemcov o posty primátorov či starostov, ktorí sa budú uchádzať o hlasy voličov v tohtoročných októbrových voľbách, už svoj zámer prezradili.

Oficiálne podávanie kandidátnych listín na mestské či obecné úrady sa podľa zákona muselo uskutočniť do 30. augusta, do polnoci. Politické strany teda doručovali kandidátne listiny v listinnej forme prostredníctvom svojho splnomocnenca a nezávislí kandidáti osobne, a to najneskôr 60 dní pred dňom konania volieb.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako pre Rimava.sk uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Hnúšti Oľga Maciaková, o kreslo primátora v Hnúšti majú záujem traja uchádzači - súčasný primátor Roman Lebeda, Martin Pliešovský a Peter Fačka. O posty poslancov v mestskom zastupiteľstve sa bude uchádzať 35 kandidátov, z toho je 21 mužov a 14 žien.

V Tisovci majú záujem o post primátora štyria kandidáti. Potvrdila to zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Tisovci Denisa Mániová. Pre Rimava.sk uviedla, že traja kandidáti budú kandidovať ako nezávislí – Matej Binder, Hana Homoľová a Pavel Karas. Za stranu SME rodina bude kandidovať náčelník mestskej polície Ján Vengrín.

Voliči budú v Tisovci voliť dokopy 11 poslancov v dvoch volebných obvodoch. Podľa slov Mániovej v prvom volebnom obvode (mesto Tisovec) sa o poslanecké miesta uchádza dokopy 32 poslancov a v druhom volebnom obvode (Rimavská Píla) dvaja poslanci. Medzi kandidátmi sa nachádza 24 mužov a 8 žien.

V najbližších dňoch budú zasadať mestské volebné komisie, ktoré majú za úlohu preskúmať registrácie kandidátov a rozhodnúť, či podanie kandidátnych listín prebehlo podľa platných pravidiel. O kandidátoch na poslancov vás budeme informovať po zasadnutí komisií.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross