No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Volebné kampane budú dnes ukončené. Začne sa 48-hodinové moratórium

26. októbra 2022 |  | 
Ilustračná fotografia. Zdroj: istock.com

Od župných a komunálnych volieb nás delia už iba necelé tri dni. Volebná kampaň sa končí 48 hodín predo dňom konania volieb, teda dnes (26. 10.) o 24:00. Od zajtra (27. 10.) 00:00 začne plynúť volebné moratórium, ktoré trvá až do skončenia hlasovania v deň volieb.

Počas moratória nie je možné, aby kandidujúce politické strany, hnutia, koalície a kandidáti na akýkoľvek post, viedli volebnú kampaň. Rovnako je zakázané zverejňovať výsledky prieskumov verejnej mienky.

Článok pokračuje pod reklamou


Tiež sa zakazuje zverejňovať informácie o kandidujúcich politických stranách, koalíciách politických strán a kandidátoch v ich prospech alebo neprospech v rozhlasovom a televíznom vysielaní, v rámci audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie, v periodických a neperiodických publikáciách a v agentúrnom spravodajstve.

Bilbordy a volebné plagáty, ktoré boli vylepené počas volebnej kampane, nie je potrebné odstrániť pred začiatkom volebného moratória. Videoreklama na svetelnej reklamnej tabuli však nemôže byť zverejňovaná počas moratória.

Takisto platená politická reklama na sociálnych sieťach, ako aj sponzorované príspevky, sa počas moratória nesmú zobrazovať. Bezplatné statusy na sociálnej sieti sa za volebnú kampaň nepovažujú.

Moratórium sa vzťahuje aj na olepené motorové vozidlá, na ktorých sa nachádza politická reklama.

Zdroj informácií: Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross