No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Známy je ďalší kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Podporu mu vyjadril predseda Smeru Robert Fico

21. júna 2022 |  | 
Zdroj: FB BBSK

Ďalším kandidátom na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja je predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny. Svoj zámer uchádzať sa o hlasy voličov na jeseň vo voľbách oznámil v pondelok (20. 6.) na tlačovej besede spolu s predsedom strany SMER-SD Robertom Ficom, Milanom Urbánim zo Strany moderného Slovenska a ďalšími podporovateľmi. Kandidovať ale bude ako nezávislý.

"Vzdelaním je politológ, čo je dobré, pretože pozná a rozumie parametrom fungovania politického systému. Profesionálne pôsobí ako podnikateľ v sfére, ktorá je pre štát životne dôležitá, to znamená v doprave. Teší ma aj to, že má vzťah k akademickej pôde, pretože pôsobí ako člen správnej rady univerzity tu v Banskej Bystrici, čo je pre mňa mimoriadne dôležitá kombinácia,“ povedal Robert Fico.

Článok pokračuje pod reklamou


Adrian Polóny. Zdroj: FB Adrian Polóny

Podľa slov Polónyho župa za posledné tri roky ukázala amaterizmus napríklad v prípade súdneho sporu so SAD Zvolen, a aj z toho dôvodu sa rozhodol ísť do volieb. Pripomenul svoje 20-ročné skúsenosti v oblasti dopravy.

„Pre mňa, ako štatutára tejto firmy, spoločnosti, ktorá zamestnáva vyše 1 200 zamestnancov, musím zabezpečiť pre svojich kolegov státisíce výplat počas tých rokov v dohodnutej výške a vždy načas. Naša spoločnosť SAD Zvolen na mzdové náklady mesačne dá cez 1,6 milióna eur, k tomu treba pripočítať náklady na naftu, autobusy a iné. A pri tomto kolotoči nákladov, presných dátumov splatnosti, ako štatutár spoločnosti sa dozviete jedného dňa, len tak z médií, že pre všetkých úplne nový župan Ján Lunter vám ide vypovedať zmluvu, bez akýchkoľvek predchádzajúcich jednaní, lebo má taký pocit. Ďalším postupom v tejto veci poveruje svojho syna Ondreja. Tento nezmyselný spor skončil na súde, po troch rokoch prehrali a my sme obhájili svoju pravdu. Za tieto posledné roky som zažil obrovský amaterizmus,“ vyjadril sa kandidát.

Kandidátov je zatiaľ šesť

Ako prvý oficiálne svoju kandidatúru oznámil súčasný podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý kandiduje ako nezávislý, no podporu mu už vyjadrili strany Sloboda a Solidarita, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU, OKS, Aliancia a Hlas – sociálna demokracia.

Ďalšími kandidátmi sú predseda konzervatívnej politickej strany Národná koalícia Rudolf Huliak, poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja za hnutie Republika a ďalší poslanec NR SR za stranu Kotlebovci - ĽSNS Marek Kotleba. Minulý týždeň ohlásil kandidatúru aj Marek Modranský, ktorý je mestským poslancom v Banskej Bystrici, kandidovať bude ako nezávislý. Posledným známym kandidátom je Adrián Polóny.

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross