No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ATRIUM ART: Napriek dažďu odznela výborná hudba, divákov pobavili aj Tri Tvorivé Tvory

2. júla 2011 | |  | 

Počasie otvoreniu 7. ročníka festivalu divadla a hudby v Rimavskej Sobote síce neprialo, napriek dažďu však diváci počas jedného večera mohli vidieť výborné koncerty a zabaviť sa na improvizácii mimoriadne kreatívnych hercov. Atrium Art tak má prvý deň programu za sebou, až do nedele sú však pre Rimavskosoboťanov pripravené ďalšie hudobné i divadelné vystúpenia.

Hoci prvý júlový večer pripomínal skôr pravý jesenný, Kapela Art sa postarala o výnimočný umelecký zážitok. V zložení Slavo Repaský (violončelista), Pavel Vandy Prokop (bicie), Kristián Kadlečík (basgitara) a Ivan Jelenčič (klávesy) predviedli svoju tvorbu inšpirovanú klasickou hudbou a známymi filmovými melódiami. Kapela predstavila aj svoje prvé CD, ako pre Rimava.sk povedal violončelista a zakladateľ skupiny Slavo Repaský, na albume pracovali asi štyri mesiace.

Keďže vystúpenie hudobníkov po celý čas sprevádzal výdatný dážď (ktorý však vôbec neubral z výnimočnej atmosféry v redute Čierny orol), organizátori rozhodli o presune ďalšieho programu do Domu kultúry. V GAB clube sa tak predstavili Tri Tvorivé Tvory, ktoré v hľadisku vyvolávali záchvaty smiechu. Herci na základe podnetov od divákov predviedli originálnu a zábavnú improvizáciu, preniesli publikum do ďalekého Ruska aj televízneho štúdia, kde sa odohrávala netradičná súťaž.

Ideálnym vystúpením na pokročilú nočnú hodinu boli soulové a jazzové balady v podaní Hanky Gregušovej, pianistu Pavla Bodnára a hráča na kontrabas Štefana Bartuša. Niet divu, že sa o Hanke hovorí ako o jednom z najpozoruhodnejších zjavov na slovenskej speváckej scéne, jej krásny hlas nemohol nechať divákov chladnými.

Program festivalu pokračuje už zajtra, kedy si na svoje prídu aj najmenší, o 16.00 hod. ich čaká rozprávka O fúzatej snehulienke. Podvečer sa predstaví držiteľka ocenenia Bluesman roka 2010 Zuzana Suchánková Band, o 19.00 hod. príde na rad Toi toy story kremnického divadla. Guns N Roses revival oprášia hity kultovej kapely, na záver sobotňajšieho večera vystúpia aj hudobníci z Peter Bič projekt.

Podrobnejšie informácie o programe a účinkujúcich nájdete aj na webovej stránke podujatia www.atriumart.rimava.sk. Atrium Art organizuje OZ Oxymoron a Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota, spoluorganizátormi sú Spojená škola a Základná umelecká škola.  Festival finančne podporili: Ministerstvo kultúry SR, Casino club, Mesto Rimavská Sobota, spoločnosť RS NET, Patrol & Guard s.r.o. – súkromná bezpečnostná služba a iní.

.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross