No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ATRIUM ART: V sobotu prilákali najviac ľudí nesmrteľné hity Guns N´ Roses

3. júla 2011 |  | |

Nesmrteľné hity slávnej skupiny v podaní Guns N´ Roses revival boli najväčším lákadlom druhého dňa festivalu divadla a hudby Atrium Art. Jeho program sa pre nepriaznivé počasie presunul do divadelnej sály Domu kultúry, kde bude pokračovať aj dnes. Opäť sú pripravené divadelné predstavenia pre deti aj dospelých, hudobné produkcie či vystúpenie profesionálneho rozprávača.

Sobotňajší program odštartovala rozprávka O fúzatej Snehulienke, ktorá výborne pobavila všetky deti. Vzápätí patrilo pódium Zuzane Suchánkovej (a jej skupine), speváčke, ktorej na Slovensku patrí ocenenie „Bluesman roka 2010“  a jej najnovší album bol nominovaný celosvetovou organizáciou The Blues Foundation medzi 22 najlepších bluesových albumov z vlastnej produkcie.

Aj milovníci divadla si včera mohli prísť na svoje, podvečer svoju Toi Toy story predviedli herci kremnického Divadla v podzemí. Zábavná groteska štyroch podarených klaunov v sebe niesla hlbšiu myšlienku, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať...

Neskoro večer sa divadelná sála začala plniť fanúšikmi svetoznámej kapely Guns N´ Roses, ich hity veľmi hodnoverne odohrala a odspievala slovenská verzia tejto skupiny. Nechýbal November Rain, Don´t cry, Patience, Paradise city, Sweet child O´Mine či Welcome to the Jungle, skladby, ktoré spolu so spevákom spievalo takmer celé publikum, niektorých dokonca zdvihli zo stoličiek priamo pod pódium. Bolo vidieť, že diváci si vystúpenie Guns N´Roses Revival skutočne užili.

Napriek časovému sklzu a pokročilej nočnej hodine sa zábava nekončila, skôr naopak. Sólový projekt gitaristu IMT Smile Petra Biča, ktorý do Rimavskej Soboty priviedol ďalších výborných hudobníkov a veľmi talentovanú mladú speváčku Dášku Kostovčík, bol skvelým ukončením druhého festivalového dňa. V závere ich vystúpenia tancovala už takmer celá sála a hudobníci museli pridávať...

Ďalšie umelecké zážitky čakajú na priaznivcov kvalitnej kultúry aj dnes. O 15.00 hod. si na Divadle Maškrta „pochutnajú“ všetky deti, o 16.30 je na programe Návšteva mladej dámy v podaní Celkom malého divadla zo Žemberoviec. Podvečer o 18.00 hod. zaznie hudba v štýle funky, o 19.30 sa na pódium postaví profesionálny rozprávač Martin Hak s drsnými príbehmi z Afriky. Siedmy ročník festivalu Atrium Art zavŕši veľkolepo Juraj Griglák spolu s Valihorom, Vizvárym a Bugalom.

Podrobnejšie informácie o programe a účinkujúcich nájdete aj na webovej stránke podujatia www.atriumart.rimava.sk. Atrium Art organizuje OZ Oxymoron a Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota, spoluorganizátormi sú Spojená škola a Základná umelecká škola.  Festival finančne podporili: Ministerstvo kultúry SR, Casino club, Mesto Rimavská Sobota, spoločnosť RS NET, Patrol & Guard s.r.o. – súkromná bezpečnostná služba a iní.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross