No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hot Art 2010: Svetoví džezmeni svojou hudbou zdvihli publikum zo stoličiek

8. júla 2010 | |  | |

Koncertom Laca Decziho a & Celula NewYork sa včera podvečer na nádvorí reduty Čierny orol začalo rimavskosobotské Kultúrne leto Hot Art 2010. Jedna z najvýraznejších osobností nielen bývalého československého džezu Laco Deczi sa predstavil s kapelou v zložení Brian Charette (klávesy), Nob Kinukawa  (basová gitara) a Vaico Deczi (bicie), ktorý je jeho najstarším synom. Exkluzívnym hosťom  bol Chris DePino.

„Včerajší koncert s neopísateľnou atmosférou bravúrne otvoril rimavskosobotské kultúrne leto Hot Art. Laco Deczi nás  presvedčil o tom, že patrí medzi špičku svetových džezových hráčov na trúbku. Kapela Celula, ktorej viac ako hodinový koncert bezprostredne uvádzal šarmantný hráč na ústnej harmonike Chris DePino, divákov zabavila výbornou muzikou a skvelými hráčskymi výkonmi svetových džezmenov. V závere sme sa ocitli na karnevale v Riu, tancoval každý,“ povedala pre Rimava.sk Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote.

Ako dodala, kapela hráva v newyorských kluboch, raz za pol roka sa však vydávajú na turné po Európe. „Vyžaruje z nich pokora a nekonečná radosť z toho, čo robia. Pre mňa osobne to bol skvelý zážitok a myslím si, že všetci sa z koncertu vrátili očarení,” uzavrela Špitálová.

Kultúrne leto Hot Art 2010 potrvá až do septembra. Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR na najbližšie  týždne pripravilo pestrý program zložený z koncertov, divadelných predstavení a tvorivých workshopov. Do Rimavskej Soboty zavíta Anita Soul s kapelou, Mária Čírová a Samuel Tomeček,  Pavol Hammel, Peter Lipa st.  či Slovenské divadlo tanca s muzikálom Čajočky. Chýbať nebude ani Westernový deň a koncert miestnych rockových kapiel, Letné decibely.

Už budúci týždeň sú pre všetky deti pripravené zaujímavé tvorivé dielne v Mestskej galérii na Hlavnom námestí, v piatok 16. júla o 20.00 hod. v redute Čierny orol vystúpi Robo Opatovský so svojou kapelou.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross