No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tisovské divadlo na celoštátnej prehliadke tretie

17. júna 2009 |  | 

Na celoštátnej súťažnej prehliadke činoherných súborov Tlmačské činohranie, ktorá sa konala uplynulý víkend, skončili tisovskí divadelníci na treťom mieste. Ich inscenácia Faust alebo Ľudská komédia v úprave a réžii Jaroslava Lacka tak obstála v konkurencii šiestich súborov a zároveň získala odporúčanie na Scénickú žatvu. Tá je vrcholnou celoštátnou divadelnou prehliadkou so zahraničnou účasťou, konať sa bude koncom augusta v Martine.

„O tom, či sa na Scénickú žatvu napokon dostaneme, musí ešte rozhodnúť programová porota,“ uviedla pre Rimava.sk Júlia Hodoňová, vedúca tisovského divadelného súboru Daxner. Ako dodala, z Tlmačského činohrania si osobitné ocenenie za mužský herecký výkon odniesol Michal Stejskal za postavu Mefista.

Najbližšie sa divadelný súbor Daxner predstaví v rámci programu tisovských Dní mesta v sobotu, 20. júna o 14-tej hodine v Mestskom kultúrnom stredisku v Tisovci.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/faust-1.flv /] (scénka z divadelného predstavenia Faust - DS Daxner Tisovec)

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross