No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tradičné detské lákadlá Westernový deň a skvelé divadlo Piki bodovali

15. júla 2013 |  | | |

pikiRyžovanie zlata, country tance a mnoho ďalších súťaží a atrakcií prilákalo aj tento rok na Kurinec pre Rimavskej Sobote predovšetkým deti s rodičmi. Novinkou tento rok bolo sokoliarske vystúpenie v podaní Kanátovcov z Mojína. Ako pre Rimava.sk uviedla organizátorka podujatia Tatiana Koniarová z Mestského kultúrneho strediska, novinka sa im veľmi osvedčila. Okrem odborného výkladu a ukážok, si podľa Koniarovej, mohli vyskúšať ako dravce pristávajú na ruke a mohli sa snimi aj odfotiť. „Bolo to milé aj zaujímavé,“ povedala a dodala, že deti mali možnosť voziť sa na koňoch aj koči, veľký úspech malo aj maľovanie na tvár. Spestrením podujatia bola aj skupina Túlaví vlci, ktorí robili súťaže a hry pre deti a rozdávali im sladkosti a drobné hračky. „Tento rok sa bez problémov hlásili aj väčšie aj menšie deti,“ doplnila Koniarová, podľa ktorej sa vydaril celý deň a na Kurinci boli návštevníci, ktorí tam zostali počas celého dňa. Ako zároveň podotkla, v porovnaní s uplynulými rokmi očakávali viacej záujemcov.

Víkendový program pre deti ukončilo na nádvorí Čierneho orla divadlo Piki s predstavením Pes prí(tulák). Pozrieť si ho prišlo približne 80 detí a rodičov. „Divadlo bolo veľmi pekné. Téma bola trochu náročnejšia pre malého diváka, nie veľmi veselá, ale zato aktuálna,“ povedala Špitálová, podľa ktorej si divák v každom veku mohol z príbehu psíka odčítať to svoje.

Predstavenie to však určite nebolo posledné. Ako organizátori avizujú, pre deti majú v rámci kultúrneho leta HOT ART pripravené ešte jedno podujatie. V nedeľu, 25. augusta, zavíta do Rimavskej Soboty košické Divadlo Neon s inscenáciou Príhody Voa – „Hovoriacej ponožky“. „Bude to dvojhodinové podujatie pre najmenšie detičky od dvoch rokov. Za krátkym divadelným predstavením budú nasledovať animácie, hry a súťaže so sladkými odmenami,“ povedala Regina Špitálová z MsKS.

Podujatia sú súčasťou kultúrneho leta HOT ART – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota, ktoré finančne podporilo MK SR a spoločnosť Automax.

Lístky na jednotlivé podujatia si v predpredaji môžete zakúpiť v MsKS a TIC, objednať telefonicky, alebo prostredníctvom mailu.

program-hot-art-2013

[nggallery id=1100]

Zdroj: Rimava.sk, Sponzorovaný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross