No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Tvorivé dielne počas Noci v galérii zaujali aj mužov

20. mája 2010 |  | 

Takmer tristo návštevníkov prišlo uplynulú sobotu do rimavskosobotskej Mestskej galérie, ktorá sa  zapojila do medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií. Ako Rimava.sk informovala  kurátorka galérie Gabriela Garlatyová, večerný program bol zameraný na  osobné stretnutie s návštevníkmi, rozhovory o umení a tvorivé dielne, nechýbali ani pásma divadla a hudby.

“Počas akcie  prebehla divadelná skúška novej hry súboru Divosud, zážitkom bolo vystúpenie hudobného zoskupenia študentov Gymnázia M. Tompu Virágai pod vedením Mariky Páko. V galérii vládla príjemná, rodinná atmosféra,” priblížila Garlatyová.

Podľa jej slov bol počas Noci v galérii veľký záujem o tvorivé dielne, v ktorých sa maľovalo voskom. „S veľkým úspechom sa tvorivé dielne stretli u mužov, ktorí tvorili kreatívne kompozície, niekedy aj na vlastné prekvapenie. To nás inšpirovalo k organizovaniu tvorivých dielní aj pre mužov, nielen pre deti a pre ženy,“ uviedla kurátorka galérie. Ako dodala, tvorivé dielne sú v  mestskej galérii celoročným projektom s vedením lektoriek Evky Talianovej a Naďky Mihalovej, na ktorý galéria získala už piaty grant z ministerstva kultúry.

Na programe Noci v galérii sa podľa Garlatyovej podieľali aj dobrovoľníci. „Všetci podali skvelé výkony s osobným vkladom, s väčším záujmom o umenie než komerčné motivácie, čo je veľmi cenné,“ zhodnotila. „Zaujímavosťou tohto medzinárodného podujatia je spolupráca múzejných a galerijných inštitúcií, čo sa pozitívne podarilo najmä v Bratislave,“ uviedla Garlatyová na záver.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross