No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V posledný júnový piatok v Rim. Sobote T-Mobile Music City

14. júna 2010 |  | 

Dvadsaťštyri hodín rozmanitej produkcie, hudba zadarmo na pódiách rôznych žánrov ako pop, hip-hop, alternative a dance, rozvášnili tisícky hudobných nadšencov z celého Slovenska. Ďalší z mestských festivalov, T-Mobile Music City v Rimavskej Sobote sa zmení v piatok, 25. júna, na oslavu špecifických zručností. Okrem výberu toho najlepšieho z domácej hudobnej scény bude Rimavská Sobota aj dejiskom Majstrovstiev Slovenska v Air Guitar – hre na vzdušnej gitare.

Mestský hudobný festival v Rimavskej Sobote zahreje okoloidúcich hneď zrána a to budíčkom o ôsmej ráno v podobe Warm upu na Hlavnom námestí. Štafetu po ňom preberie v poobedňajších hodinách Atrium Art Stage, umiestnený na nádvorí Reduty Čierny orol. Ten je jednou z noviniek tohto ročníka T-Mobile Music City a po prvýkrát sa v rámci série festivalov na ňom predstavia formácie Nu folder a Horská chata. Hlavné pódium v amfiteátri prevedie návštevníkov festivalu výberom toho najlepšieho zo slovenskej pop scény, vystúpia ostrieľané kapely ako Lavagance, Hex, Para, Puding pani Elvisovej ale aj  dynamický Polemic.

Hip-hop stage rozprestrie cirkusové šapitó pri krytej plavárni. Na pódiu sa vystriedajú DJ Roman Zámožný, Invázia, Pra3x, Vec & Zverina, Moja reč a neodmysliteľní Rytmus & Kontrafakt.

Skutočný žúr garantuje návštevníkom Air Guitar Stage v Kongo Pube, kde o deviatej hodine večer vystúpia DeliriuM a hneď po nich, úderom desiatej hodiny, sa rozpúta veľký boj o titul majster Slovenska v Air Guitar a o postup do fínskeho medzinárodného finále. Pódium Air Guitar po polnoci uzavrie formácia Portikus.

Chýbať nebude ani Dance stage v rimavskosobotskom MM City Club, v ktorom je plánovaná aj After party.

Rimavská Sobota sa pripravuje na Majstrovstvá Slovenska Air Guitar

Finále Majstrovstiev Slovenska Air Guitar sa uskutoční naživo 25. júna počas festivalu T-Mobile Music City v Rimavskej Sobote na špeciálnom Air Guitar pódiu v Kongo pube. Hodnotiť sa bude celkový dojem - výber originálnej hudby, choreografia, imidž a nápaditosť pri prevedení. O postupujúcich rozhodne odborná porota zostavená zo Smasha – gitaristu z Lavagance, Fefeho – gitaristu z Hexu, Pina – klávesáka a príležitostného gitaristu z Pudingu pani Elvisovej.

Víťaz slovenského finále vycestuje do fínskeho Oulu a bude nás reprezentovať na Majstrovstvách sveta Air Guitar. Gitarista, ktorý sa umiestni na druhom mieste, vyhrá elektrickú gitaru.

O Air Guitar

Air Guitar – hra na vzdušnej gitare je hudobno-pohybová šou, pri ktorej hráč predstiera, že hrá na elektrickej gitare rockové alebo metalové sólo. Pomáhať si môže aj spevom a brnkadlom, v žiadnom prípade nie gitarou. Súčasťou vystúpenia pred publikom je aj choreografia a imidž súťažiaceho.

.

 

.

 

Slovensko je jednou z 24 krajín sveta, v ktorých tento rok prebehne národné kolo Majstrovstiev sveta Air Guitar. Víťazi národných kôl postupujú na finále Majstrovstiev sveta Air Guitar, ktoré sa už 15. rok koná vo Fínsku, v meste Oulu, v dňoch 25.-28. augusta 2010.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross