No active "ca-sidebar-197687" sidebar

BBSK: Maňka tvrdí, že Kaník klame, vyzval ho na duel. Protikandidát výzvu prijal

Ing. Ľudovít Kanik a Ing. Vladimír MaňkaPodľa predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Vladimíra Maňku (SMER-SD) protikandidát na post župana Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) klame, zavádza a bojuje neférovými zbraňami. V otvorenom liste ho preto vyzýva na duel. Ako Maňka vysvetľuje, zavádzajúce informácie o kraji šíri Kaník (poslanec NR SR, pozn, red.) len vtedy, keď nemá pri sebe oponenta. Preto sa s ním chce stretnúť v súboji, s nestranným moderátorom, pred nestrannou verejnosťou a novinármi. Kaník tvrdí, že používa len čísla a fakty z oficiálnych dokumentov, podľa neho sa župan bojí pravdy. Ako pre Rimava.sk potvrdil, výzvu na duel s radosťou prijíma.

„Nikdy som neplánoval, žeby moja predvolebná kampaň bola reakciou na vyjadrenia protikandidáta. Používanie lží, zavádzajúcich informácií a klamstiev zo strany Ľudovíta Kaníka sa však neustále stupňuje,“ píše predseda BBSK Maňka, ktorý bude kandidovať aj v najbližších voľbách do VÚC. Ako uvádza, v pondelok začal Kaník šíriť ďalšiu z lží, na ktorú musí reagovať  „aby občania nášho regiónu vedeli, aká je skutočná pravda.“ Podľa Maňku na rokovaní poslancov samosprávneho kraja Kaník povedal, že očakáva férovú kampaň a že pre to urobí všetko. „Z jeho konania vidíme, že to boli prázdne slová. Vysvetlil som mu na číslach ekonomiku kraja. Neoponoval, prikyvoval. Len čo vyšiel z rokovacej miestnosti, začal útočiť a klamať,“ uvádza župan, podľa ktorého Kaník znevažuje prácu celého tímu zamestnancov a poslancov samosprávneho kraja.

Obstarávanie deviatich dokumentov za takmer 900-tisíc eur je podľa Kaníka fackou obyvateľom župy, podľa Maňku ide o dokumenty potrebné na čo najrýchlejšie čerpanie eurofondov v nadchádzajúcom programovom období. (SITA)
Ako pre Rimava.sk Ľudovít Kaník uviedol, súčasný župan sa bojí pravdy a podľa neho si zvykol na to, že nemal súperov, ktorí by veci pomenovali pravými menami. Potvrdil, že sa teší na konfrontáciu a výzvu na duel s radosťou prijíma. Podľa Kaníka je pozoruhodné, že župana k tejto reakcii vyprovokovala pondelková tlačová beseda. Počas nej Kaník vyzval Maňku, aby zrušil verejné obstarávania na vypracovanie deviatich strategických a analytických dokumentov, ktoré krajská samospráva vyhlásila začiatkom júla, pričom predpokladaná cena týchto zákaziek je takmer 900-tisíc eur s DPH.

Ako Kaník uviedol, na tlačovej besede len zosumarizoval fakty o tom, za aké peniaze vedenie župy objednáva dokumenty tesne pred skončením mandátu. Zároveň podotkol, že žiadna iná župa takéto verejné obstarávania nezadáva. "Všetky tvrdenia pána Maňku, že sú to nevyhnutné veci súvisiace s eurofondami, sú preto absolútnym nezmyslom," povedal Kaník a spomenul, že ide skôr o vymetanie kasy.

Podľa agentúry SITA kraj vyhlásil verejné obstarávanie na vypracovanie dvoch štúdií, šiestich stratégií a plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja spolu za 728 300 eur bez DPH, pričom financie majú ísť z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a z vlastných zdrojov. Ide napríklad o stratégiu podpory rastu zamestnanosti v BBSK, stratégiu komplexného systému dopravnej obslužnosti BBSK s dôrazom na verejnú dopravu, stratégiu hospodárstva v BBSK, stratégiu cestovného ruchu a rozvoja vidieka či vypracovanie plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja BBSK.

výzva-na-duel

Zdroj: Rimava.sk, SITA

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross