No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Priebeh volieb v Rimavskej Sobote je pokojný, účasť zväčša priemerná

27. novembra 2010 |  | |

Volebná účasť v najužšom centre mesta Rimavská Sobota je slušná, zastúpená je mladšia i staršia veková kategória.
 Pre Rimava.sk to uviedla Zlata Matyinková, predsedníčka okrskovej komisie č. 1, ktorá sídli na rimavskosobotskom mestskom úrade. Ako predsedníčka komisie uviedla, keďže do tohto volebného okrsku patrí aj bezbariérová bytovka v centre mesta, členovia komisie boli za obyvateľmi s prenosnou volebnou schránkou. Medzi prvými voličmi prišiel ráno svoje volebné právo využiť aj bezdomovec.

V šiestom volebnom okrsku v budove Obchodnej akadémie je podľa slov predsedníčky Viktórie Gabmayerovej účasť voličov priemerná. Podľa jej slov do volebnej miestnosti prichádzali až po ôsmej hodine, pod čo sa zrejme podpísalo aj ranné sneženie. „Priebeh volieb je bezproblémový,“ skonštatovala predsedníčka komisie.

Obyvatelia Šibeničného vrchu kvôli prebiehajúcej rekonštrukcii základnej školy P.K. Hostinského  volia v Špeciálnej základnej škole na Bottovej ulici. Predsedníčka okrskovej komisie Adriana Kéryová sa k priebehu volieb ani účasti zatiaľ nechcela vyjadrovať, podľa našich informácií je však účasť pomerne vysoká.

Naopak, vo volebnej miestnosti Sídliska Rožňavská je účasť slabá. Pre Rimava.sk to uviedla predsedníčka okrskovej volebnej komisie  Terézia Szántóová. „Najviac ľudí prišlo dopoludnia, teraz popoludní menej. Predpokladali sme, že to bude naopak,“ skonštatovala. Ako dodala, v siedmich prípadoch obyvatelia požiadali o hlasovanie prostredníctvom prenosnej volebnej schránky.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross