No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VOĽBY: Kandidatúru ohlásila väčšina primátorov okresu. Známe sú aj prvé mená protikandidátov

ilustračné fotoKandidatúru viac ako dva mesiace pred novembrovými komunálnymi voľbami avizuje v okrese Rimavská Sobota väčšina súčasných primátorov. O ďalšie štvorročné volebné obdobie sa tak v okresnom meste Rimavská Sobota bude uchádzať Jozef Šimko a v Tisovci Peter Mináč. Kandidatúru do dnešného dňa ešte nepotvrdil primátor Hnúšte Michal Bagačka. „Oficiálne to ešte potvrdiť neviem,“ povedal pre Rimava.sk Michal Bagačka.

JUDr. Jozef Šimko

JUDr. Jozef Šimko

Ako pre Rimava.sk koncom minulého týždňa potvrdil primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko (62 63 rokov*), kandidovať ide ako nezávislý, s podporou viacerých politických strán. „Kandidovať idem a chcem vyhrať,“ povedal Šimko, ktorý začína zbierať podpisy, odovzdať ich musí do polovice septembra.
Protikandidátom mu vo voľbách bude poslanec mestského zastupiteľstva Dušan Hlinka (48 rokov), ktorého ako sympatizanta odsúhlasil mestský klub Smer-SD v Rimavskej Sobote. „Bola to ich interná záležitosť. Akceptujeme to,“ povedal pre Rimava.sk okresný predseda Smer-SD Pavol Struhár. Ako spomenul, navrhnutý bol aj Miroslav Martiš, nezískal však potrebnú podporu. V minulých komunálnych voľbách získal 1 546 hlasov a skončil na druhom mieste za víťazným Jozefom Šimkom. Rozdiel hlasov bol 169.

Ing. Dušan Hlinka

Ing. Dušan Hlinka

„Bolo to kolektívne rozhodnutie. Dušan Hlinka je čestný človek na správnom mieste a dobrý manažér, ktorý sa ukázal, že vie pracovať aj pre samosprávu,“ povedal pre Rimava.sk predseda mestského klubu Smer Ivan Hazucha, podľa ktorého má potenciál na zvolenie a vie spolupracovať. Ako poznamenal, kandidátku ešte uzavretú nemajú, takže je zatiaľ neoficiálnym nominantom.

 

 

PaedDr. Štefan Orosz

PaedDr. Štefan Orosz

Na primátora má podľa najnovších informácií kandidovať aj riaditeľ Základnej školy M. Tompu s vyučovacím jazykom maďarským Štefan Orosz (38 rokov). Ako sympatizanta ho navrhuje strana Most-Híd. Informáciu pre Rimava.sk potvrdil krajský predseda strany Most-Híd Zsolt Simon. „Sme presvedčení, že Rimavská Sobota potrebuje nabrať mladícky elán a rozvoj, aby mladí mali budúcnosť v meste a nemuseli sa odsťahovať za existenciou,“ uviedol Simon, podľa ktorého sú pripravení aj na uzatvorenie širšej koalície. „V záujme získania širšej podpory sme oslovili a oslovíme stredopravé strany (SMK, SDKÚ, Sieť ...) aby podporili náš návrh,“ dodal.

Podľa predsedu okresnej organizácie SMK v Rimavskej Sobote Františka Auxta svojho kandidáta ešte vybratého nemajú. Ako ďalej Auxt uviedol, o svojom zástupcovi, respektíve kandidátovi, ktorého podporia budú rozhodovať začiatkom septembra.

Ing. Peter Mináč

Ing. Peter Mináč

V najmenšom meste okresu, v Tisovci, kandidatúru opäť ohlásil Peter Mináč (57 rokov), ktorý je primátorom od roku 1990. „Bol som odsúhlasený radou Smeru-SD. Chcel by som dokončiť veci dôležité pre mesto,“ povedal Mináč. Ako dodal, chce dohliadnuť na čo najmenej problematické ukončenia projektov. Primátori Hnúšte a Tisovca o protikandidátoch zatiaľ nemajú informácie.

Zo zákona sa kandidátne listiny odovzdávajú zapisovateľom miestnych volebných komisií do 21. septembra, do polnoci. Termín komunálnych volieb je stanovený na 15. novembra.

* Oprava, v texte bol upravený vek primátora Jozefa Šimka, ktorý má 63 rokov a nie 62. Za chybu sa ospravedlňujeme.

Zdroj: Rimava.sk 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross