No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Pozor na cestách v regióne, SHMÚ varuje pred snežením a poľadovicou

13. decembra 2019 |  | 

Vodiči jazdiaci na cestách regiónu Gemer-Malohont by mali najbližšie dni zbystriť svoju pozornosť. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes a sobotu (13. a 14. decembra) výstrahu prvého stupňa pred tvorbou poľadovice a snežením. Meteorológovia očakávajú miestami až 20 centimetrov snehovej prikrývky.

Podľa SHMÚ sa najmä na horských priechodoch očakáva výskyt sneženia, pri ktorom ojedinele spadne okolo 20 cm nového snehu. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza SHMÚ. Výstrahu meteorológovia vydali do piatku do 22:00 hod.



S tvorbou poľadovice v rámci regiónu však treba rátať aj v sobotu 14. decembra do popoludňajších hodín. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (doprava, pohyb osôb, infraštruktúra - rôzne typy vedenia..). Výskyt poľadovice je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ avizuje SHMÚ.

Podľa aktuálnych informácií portálu zjazdnost.sk sú cesty v regióne mokré. V severných častiach okresu Rimavská Sobota, pri Klenovci a v okolí Tisovca, však treba rátať so zasneženou vozovkou.

Zdroj: Rimava.sk (Spracované podľa SHMÚ)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross