No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: V prípade obzvlášť závažného podvodu padol verdikt

9. marca 2020 |  | | |

V prípade obzvlášť závažného zločinu podvodu spáchaného Petrom M. padol verdikt. Okresný súd v Rimavskej Sobote dnes vyniesol rozsudok. Obžalovaného 52-ročného muža z Hnúšte uznal vinným. Ten mal od 28. júna 2013 do 15. januára 2019 v priestoroch prenajatej kancelárie vylákať od ľudí finančné prostriedky a zneužiť ich dôveru ako aj postavenie finančného poradcu. Muž si vytvoril fiktívne tlačivo zmluvy poisťovacej spoločnosti a pod zámienkou zhodnotenia financií ponúkal klientom neprimerane vysoké výnosy. Pričom získané peniaze zneužil na vlastné obohacovanie sa.

Článok pokračuje pod reklamou.



Súd obžalovaného odsúdil na trest odňatia slobody vo výmere 8 rokov 6 mesiacov a zaradil do ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia. Obhajca Peter Milec považuje výrok súdu za spravodlivý a dostatočne primeraný, čo sa týka výšky trestu. „Pokiaľ ide ale o právne posúdenie veci, s tým sa úplne nestotožňujeme, a preto zvážime podanie odvolania v zákonom stanovenej lehote aj vzhľadom nato, že odvolanie podal aj prokurátor,“ povedal Milec pre Rimava.sk. Ten tak urobil priamo na mieste. Rozsudok tak zatiaľ nieje právoplatný.

Sudca v prípade prihliadal aj na poľahčujúce okolnosti a obžalovanému uložil trest pod dolnú hranicu zákonom ustanovenej trestnej sadzby, s ohľadom aj na jeho spoluprácu v celom priebehu trestného konania s orgánmi činných v trestnom konaní, s ktorými obžalovaný po celý čas spolupracoval. Peter M. sa v minulosti sám prihlásil na polícii, po tom, čo si uvedomil, že nedokáže peniaze ľuďom vracať späť.

Zdroj: Rimava.sk

Rozsudok v prípade obžalovaného finančného poradcu nepadol ani dnes. Súd odročil pojednávanie

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross