No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Kvôli koronakríze dostala stopku aj výstavba väznice na Sabovej

23. apríla 2020 |  | | |

Aktuálna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19 zastavila aj projekt výstavby väznice na Sabovej pri Rimavskej Sobote. Z dôvodu zastavenia rokovaní je projekt momentálne v omeškaní niekoľko týždňov. Rimava.sk o tom informovala hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská.

S výstavbou väzenského zariadenia pri Sabovej mali začať v druhej polovici tohto roka a jej dokončenie bolo naplánované na koniec roka 2022. Podľa jej slov však vzhľadom na aktuálnu situáciu tento termín nie je reálny. „Z dôvodu zastavenia rokovaní je projekt momentálne v omeškaní päť až šesť týždňov,“ ozrejmila.



Podľa Kacvinskej však verejné obstarávanie koncesie naďalej prebieha. „Po ukončení vyhodnotenia podmienok účasti sa pôvodne uskutočňovali rokovania v rámci súťažného dialógu so štyrmi záujemcami, neskôr sa ich počet znížil na troch. Úspešný uchádzač teda ešte nie je známy,“ avizovala.

Hoci má výstavba nateraz stopku, podľa hovorkyne v rámci prevádzky väzenského zariadenia a aj celkovej kapacity nenastali žiadne zmeny. „Naďalej sa predpokladá personálne obsadenie v rozsahu 298 miest príslušníkov a 42 miest zamestnancov. Celková ubytovacia kapacita je plánovaná na 832 väznených osôb,“ zakončila.

Zdroj: Rimava.sk

VIDEO: Pri výstavbe väznice opravia neďaleké byty. Kto postaví celý komplex za dva roky, stále nie je známe

Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross